DŽej Ramadanovski je bio jedan od najpoznatijih pevača na našim prostorima.

Foto: ATA images

 

NJegovi hitovi svima su dobro poznati, a zasigurno će se prenositi s kolenom na koleno.

Ono što je zanimljivo je da je neke od njegovih najlepših pesama napisao DŽejev brat od tetke, Iso Lero DŽamba. Balada "Uspeo sam u životu" jedna je od njih.

On je bio poznati dorćolski don.

DŽamba je nestao je pre 28 godina. Polednji put viđen je u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice “London” na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, posle tuče na šestom spratu Beograđanke.

FOTO: Fejsbuk / Legdende devedesetih/N. Paraušić /ata

 

NJegovo telo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu “Beograđanke” koju je tada obezbeđivala agencija “Delije”, a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta DŽamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije htio da plati ulaznicu, a posle kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku.

Kao po komandi, momci iz obezbeđenja pretukli su Isa. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog DŽambu.

Još uvek se na ulici prepričava da je navodno gomila Arkanovih Delija/Tigrova pretukla do smrti DŽambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gde su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

Foto: N. Paraušić

 

Istorija sukoba između DŽambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloletnike u Valjevu.

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa DŽambom koji je tada pobedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

DŽej  je DŽambi bio brat od tetke. Kako se priča, DŽamba je DŽejev veliki hit “Uspeo sam u životu” napisao dok je bio u zatvoru.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".