Popularnost sportista često zavisi ne samo od rezultata, već i od spoljnih atributa koje je priroda dodelila devojci. Ako se ova dva parametra ujedine, dolazi do sjajne saradnje, koja rađa zvezdu. Ali isto tako se dešava da nije potrebno naporno trenirati i ostvarivati pobede da bi neka sportiskinja imala gomilu fanova i reklamnih ugovora.

Predstavljamo vam sportiskinje koje bi zbog svoje lepote veoma lako mogle da se okušaju kao manekenke ili glumice.

Alika Šmit (26)

Nemačka atletičarka je primer kako se jedna izrazito popularna sportiskinja ne može pohvaliti velikim pobedama, u disciplinama 200, 400 i 800 metara i u štafeti 4x400, u kojima se takmiči. Ali, ona ima idealne mere i zato je jedna od najpopularnijih atletičarki na svetu. Ako Alika ikada odluči da napusti atletiku, sasvim ju je lako zamisliti na podijumu.

 

 

 

 

Visoka je 175 centimetara i teška 55 kilograma, pravih gracioznih pokreta.

Koliko je popularna najbolje svedoči broj njenih pratilaca na Instagramu, skoro 5 miliona ljudi.

Juta Lerdam (26)

Plavokosa Holanđanka je po mnogima najlepša sportiskinja na svetu. Takmiči se u brzom klizanju, a bilo gde da se pojavi izaziva veliku pažnju. Bila je svetska šampionka kao juniorka, ali u seniroskoj konkurenciji nije nastavila da niže medalje.

Zahvaljujući svojoj lepoti redovno krasi naslovne strane mnogih poznatih časopisa u svetu.

 

 

 

 

 

Visoka je 182 centimetra i teška 76 kilograma.

Broj fanova koji je prate na društvenim mrežama, na raznim platformama prelazi milionsku brojku. Samo na Instagramu prati je više od 4.300.000 ljudi.

Od aprila prošle godine lepa Juta je u vezi sa Polom. Upoznali su se preko instagrama, kada je ona raskinula dugu vezu sa holandskim klizačem Koenom Fervajom, koji ju je varao.

 

Ona je najpoznatija po tome što je po završetku jedne trke otkopčala kombinezon i pokazala grudi. Posebno zatečena ostala je jedna njena rivalka koja je videla čime Juta raspolaže, pa je u trenutku odlučila da svoj kombinezon zakopča i skloni glavu na drugu stranu, te se njena reakcija prepričava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veloo Reks (@veloorexx)

 

 

Eženi Bušar (30)

Kada se pojavila na teniskoj sceni mnogi su joj predviđali meteorski uspon. Međutim, ova lepotica iz Montreala umesto napornim treninzima odlučila se za hedonistički život. Do sada nije imala većih uspeha u tenisu, sem jedne WTA titule, ali je i bez toga ostvarila bogate sponzorske ugovore, najviše zahvaljujući svojoj pojavi i lepoti, visini od 180 centimetara i težini od 58 kilograma.

 

 

 

 

Snimci van terena, naslovne strane magazina i brojni reklamni ugovori doneli su Bušarovoj mnogo više od bonusa u njenom sportu.

Aleksandra Soldatova (26)

Ova ruska ritmička gimnastičarka izgleda kao prava manekenka. Vitko telo, prefinjena gracioznost i lepota. Aleksandra je lako mogla da postane profesionalna manekenka, iako je imala impozantnu sportsku karijeru, protkanu sa četiri svetske i tri evropske titule. Više je volela opušteniji način života, jer da je trenirala redovnije, bila bi broj 1 u svom sportu, ali nije. Uživala je pozirajući sa svojih 174 centimetra i 55 kilograma.

 

 

 

 

 

Aktivna je na društvenim mrežama, ima veliki broj obožavalaca, a iako je još mlada nije pomišljala da se ozbiljnije posveti modelingu. Tokom prošle godine postala je majka.

Lindzi Bruer (27)

Možda zvuči neverovatno, ali ova lepa Amerikanka je profesionalni vozač automobila. Prosto je neverovatno da devojka sa ovako ljupkim i nevinim licem može da bude prava zver za upravljačem moćnih vozila.

Pre dve godine debitovala je USF šampionatu i upisala 11 trka. Pored toga što vozi trka, Lindzi koja je visoka svega 162 centimetra i teška 48 kilograma je model agencije "MN2S".

 

 

 

 

 

 

 

 

Na društvenim mrežama prati je milionski auditorijum. Pre dve godine lansirala je sopstvenu kriptovalutu, "$LINDS", na platformi "Ralli", čime je postala prva žena profesionalni vozač trkačih automobila koja je to učinila.


Ema Radukanu (22)

Ova britanska teniserka, rumunsko-kineskog porekla vrlo lako bi reket i teniski teren mogla da zameni modnom pistom. 

Trenutno se nalazi na 10. listu na WTA listi, a u karijeri je osvojila jedan grend slem - US open.

Radukanu je počela da igra tenis sa pet godina, dok se kao dete oprobala u raznim drugim sportovima i aktivnostima, kao što su košarka, golf, karting, motokros, skijanje, jahanje i balet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

U novembru 2021. godine, Radučanu je proglašena za sportistkinju godine od strane Sunday Timesa, a osvojila je i nagradu za najboljeg sportistu u ženskom tenisu na dodeli nagrada ESPI 2022. 

Veoma je aktivna na društvenim mrežama, a samo je na Instagramu prati skoro 2.5 miliona ljudi.

Ališa Leman (25)

Atraktivna fudbalerka Aston Vile Ališa Leman prošle godine postala je najpraćeniji sportista iz Švajcarske na društvenoj mreži Instagram. 

Lemanova na ovoj platformi broji čak 16 miliona pratilaca i rekorder je na ovoj listi najlepših sportistkinja. Ova 25-godišnjakinja važi za jednu od najlepših i najzgodnijih fudbalerki na svetu, te ne čudi što je prati ovoliki broj ljudi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ipak, ljudima je zanimljiviji njen život van terena, nego njena fudbalska karijera. Nedavno je njen privatni život ispunjavao naslovne stranice žute štampe u Velikoj Britaniji. Lemanova, koja se do nedavno otvoreno identifikovala kao lezbejka, tada je uplovila u romantičnu vezu sa fudbalerom Aston Vile Daglasom Luizom. Pre Luiza, ona je bila u vezi sa svojom saigračicom iz reprezentacije Ramonom Bahman.

BONUS VIDEO: