Na dan rođenja, 25. januara, odigrao je svoju poslednju pozorišnu predstavu u stalnom radnom odnosu u  pozorištu "Boško Buha", kome je pristupio na poziv svog kuma Milorada Mandića Mande.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Zoran Cvijanović ne krije da odlazak iz teatra koji mu je mnogo dao izaziva u  njemu posebne emocije, ipak u njegovom slučaju to ne menja mnogo.

Jednom glumac, do kraja života glumac - jedna je od parola kojima se Zoran vodi. S toga niko ne sumnja da će i kao penzioner nastaviti da radi na posebnim projektima van zvaničnog teatra, jedno je sigurno - kod kuće neće sedeti, jer ga mesto ne drži i neophodna mu je svrha.

Prvu ulogu odigrao je u filmu "Sutjeska". Studije je okončao na klasi profesora Jeftića zajedno sa Buletom Goncićem, Suzanom Petričević, Brstinom, Sonjom Savić i Žarkom Lauševićem.

U šali voli da kaže da je glumac epizodnih uloga, te da se u toj koži oseća najbolje.

- LJudi me više pamte po epizodama. I sam sam se trudio da budem epizodista. Igrao sam i velike uloge, ali nekako sam više voleo te male koje sam osećao kao svoj teren. S druge strane, opet možeš da pomogneš filmu i seriji. Epizodisti su najbolji igrači u timu jer igraju dobro odbranu. Oni nikad nisu popularni, ni u prvom planu, ali vrlo su korisni. Meni se to uvek nekako više sviđalo - kazao je svojevremeno za "Kurir" glumac, kojem će penzionerski dani zasigurno prijati.

Foto: ATA images

 

 

Kada se doznalo da je Zoran Cvijanović penzionisan, mnoge kolege, pa i čitava javnost, zapitali su se kolika to penzija sleduje umetniku posle toliko godina rada.

Ako se uzme u obzir povećanje plate na 100.000 dinara prvacima, verovatno će dramski umetnik raspolagati sa otprilike 70.000 dinara.

BONUS VIDEO: