Sve što je bilo pripremljeno za ceremoniju propalo je jer biskup nije želeo da im izađe u susret.

Kako se pojedini hrvatski mediji prisećaju dve decenije kasnije, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk odbio je da krsti Amber Mariju jer njeni roditelji Goran i Tatjana u tom trenutku nisu bili venčani.

Ta odluka bila je kontroverzna i izazvala je mnogo pažnje, pa su se u različitim periodima o njoj oglašavali roditelji devojčice. Ivanišević je u tom slučaju udario čak i na kompletnu crkvu.

- Problem je u tome što Crkva ima dvostruke kriterijume. Zato je uvek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. Za neke pravila vrede, za neke ne. Nas su ubacili u tu prvu grupu i, prema njihovim kriterijumima, mi ne možemo krstiti naše dete. To je pravo Crkve, ali uveren sam da ćemo uskoro rešiti i taj problem. Mislim da bi Crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima - rekao je svojevremeno Ivanišević, revoltiran odlukom biskupa.

Foto: Profimedia

 

Ceremonija je bila pripremljena, pisao je tada hrvatski Story, za kraj jula, a krštenju Ivaniševićeve naslednice trebalo je da prisustvuju samo najbliži. Ipak, ono se nije desilo kako je prvobitno planirano, a jedan od razloga bio je i to što Tatjana Dragović nije bila krštena.

- Ne samo da niko ne želi da krsti našu Amber Mariju nego ne žele da krste ni mene! Ni na Visu, ni u Splitu ni u Zagrebu - grmela je Tatjana 2006. godine, godinu i po dana nakon što je propala ceremonija krštenja koju su ona i Goran isplanirali.

Ispostavilo se kasnije da je potrebno da otputuju na drugi kraj sveta i tamo dobiju ono što u Hrvatskoj nisu mogli. U februaru 2009. godine Tatjana Dragović je objasnila šta se zapravo dogodilo u SAD, tačnije Kaliforniji.

Foto: Profimedia

 

- Na mojoj ruci blista prsten, ali ne venčani i nije tačno da smo Goran i ja u Los Anđelesu krstili svoje dvoje dece, već samo našu ćerku. Naša Amber Marija krštena je za vreme hrvatske mise u jednoj crkvi u Kaliforniji, i bio je to prekrasan, vrlo dostojanstven obred, pri kojem se niko od okupljenih nije čudio niti upirao prstom u nas - izjavila je Dragović, koja je svetsku popularnost dodirnula pojavljivanjem u čuvenoj seriji Prijatelji.

 

 

Podsećamo, Goran i Tatjana venčali su se 2009. godine, ali je njihov brak potrajao veoma kratko. Već 2013. manekenka je podnela zahtev za razvod braka, a kasnije je nekadašnji teniser pronašao ljubav u zagrljaju Nives Čanović, sa kojom je dobio treće dete.

Tatjana je sreću pronašla pored manekenka Vlaha Abdulića od kojeg je starija 12 godina.

BONUS VIDEO:

(Mondo/Story)