Snimak dečaka (2) sa Filipina potpuno obraslog kosom postao je viralna senzacija u Aziji, a njegova majka doživljava pravu agoniju jer veruje da je ona najveći krivac što mali Jaren pati od retkog sindroma.

Naime, kako je rekla za lokalni list, ona je tokom trudnoće pojela divlju mačku i smatra da je to glavni razlog zašto njen sin tako izgleda.

Sujeverna majka Alma veruje da je dečaku kosa porasla zbog kletve koju mu je sama nanela nakon što je pojela divlju mačku. Što je najgore, u priču veruju i njene komšije.

Ona je rekla da je tokom trudnoće imala nekontrolisanu žudnju za divljim mačkama, egzotičnim jelom koje se često konzumira u udaljenim planinskim predelima u kojima živi.

Međutim, kada je ovog meseca konačno odvela svog sina lekarima, otkrili su da on pati od takozvane hipertrihoze, ili sindroma vukodlaka, neverovatno retkog sindroma sa samo 50 do 100 prijavljenih slučajeva širom sveta od srednjeg veka.

- Krivila sam sebe kada se rodio, ali su mi lekari nedavno rekli da to nije u vezi - rekla je Alma.

Majka zabrinuta za njegovu budućnost

Majka nastavlja da ističe da je zabrinuta za njegovu budućnost i da će se postarati da ga ne maltretiraju u školi.

Doktor je dodao da iako ne postoji lek za hipertrihozu, tretmani kao što je lasersko uklanjanje dlaka mogu pomoći ovom stanju. Majka je rekla da će pokušati da uradi deset tretmana za četiri do šest nedelja, a zatim da sačeka da vidi šta će se desiti.

Sada traži pomoć jer bi svaki tretman porodicu koštao 2.500 filipinskih pezosa (41 evro).

- Veoma sam zahvalan onima koji su nam već pomogli. Nadam se da će moj sin uz vašu pomoć dobiti šansu za bolji život.

(Kurir/Jutanji.hr)

BONUS VIDEO: