Danas se obeležava pola godine nakon smrti Aleksandra Kodića, sina našeg čuvenog harmonikaša Mirka Kodića, koji je iznenada preminuo u 30. godini, a roditelji se i dalje ne mire s njegovom preranom smrću.

Mirko je sada progovorio o periodu bez sina, otkrio kako će da dočeka prvi Vaskrs bez Aleksandra, ali i priznao da su ga neke nepoznate sile vukle da prisustvuje sahrani sina kolege Enesa Begovića, te da mu je bog tad nagovestio šta ga čeka dva meseca kasnije. 

- Sećam se, kiša lije kao iz kabla, tražim sumanuto ko će da ide na sahranu sina Enesa Begovića, s kojim sam jako dobar, baš smo vezani. Zovem Gocu Božinovsku, Zlatu Petrović, nema koga nisam zvao, niko ne može da ide. Na kraju zovem kuma Dragana Kojića Kebu, on pristane i odemo mi. Takvu sam želju imao da odem, kao da me bog pripremao da prođem to sve tamo jer je onda i mene sačekalo isto. Kao da je bog rekao idi da vidiš atmosferu koja te čeka. Tek kasnije, kad je sve prošlo, setim se da su me neke nepoznate sile vukle da idem tamo, bio sam čak u stanju da idem peške, priseća se Kodić, koji će dočekati i prvi Vaskrs bez Aleksandra.

Foto: ATA images

 

 

- Ništa ne postaje lakše, teško je i dalje i ne prolazi. Već razmišljam unapred kako će izgledati taj Vaskrs bez njega i njegovog osmeha. Kao da je juče bio poslednji kad smo se tucali s jajima, sedeli smo zajedno, doneo nam je poklone, sestri Rebeki, rekao je Mirko. 

Inače, Kodić priznaje da je nastavio da radi, ali ne punom parom, kao pre.

- Radim kao i obično, ali sam smanjio putovanja po inostranstvu. Moram da zaradim za porodicu, da ne sviram, moj Aleksandar bi mi zamerio na onom svetu. Znam da me gleda odozgo dok sviram - rekao je Mirko, pa otkrio da je za pomen sinu pripremio poseban buket cveća, kao i anđela.

Foto: ATA images

 

 

- Za ovu priliku je došao i moj brat LJubiša, iz daleke Kanade. Biće tu porodica i prijatelji. Aleksandru sam poručio srce od ruža, kombinaciju njegovih omiljenih boja, crvenih i belih ruža, te belog anđela, koji će da mu stoji na grobu. Na 40 dana nisam mogao da odem, opet neka neobjašnjiva situacija, kao da on nije želeo da budem tamo. Veče pre dobio sam napad stomaka, bilo mi je loše, ali čim su se moji vratili s groblja, kao rukom odneseno, sve me je prošlo odjednom, eto tako, zaključio je Kodić.

Mirko Kodić otkriva da je njegovoj bivšoj supruzi Jasni, Aleksandrovoj majci, najteže posle gubitka sina jer je ostala potpuno sama, za razliku od njega, koji ima ćerku za koju mora da bori, te ne sme da potone.

- Jasna je pala baš, ona nema nikoga. Ostala je sama, od pevačice Stoje Novaković je dobila kuče, zove se Srećko, on joj malo skreće pažnju. Ja ipak imam ćerku, borim se zbog nje, ali njoj je mnogo teže jer nema nikoga na svetu, otkriva Kodić. 

(Republika)

BONUS VIDEO: