Rada Đurić simpatije publike stekla je na državnoj televiziji, gde je godinama vodila “Beogradsku hroniku”. U poslednje vreme gledamo je kao autorku emisije “Da sam ja neko”, koja donosi autentične životne priče.

Omiljena voditeljka rano se udala za Gorana Đurića, ljubav iz mladosti, sa kojim je odrastala u Lazarevcu. Dobili su ćerku Veru i sina Despota.

Posle 15 godina zajedničkog života Rada Đurić stavila je tačku na brak. O toj odluci nikada nije govorila u javnosti, već se u tišini posvetila odgajanju dece.

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

 

Gostujući nedavno u podkastu “Jednostavno roditelj”, Rada se osvrnula na taj period života.

- Najbolja verzija sebe postala sam kad sam rodila dvoje dece, Veru i Despota. Ne mogu sada da govorim o tome da li sam bila perfektna majka, da li sam to danas. Sumnjam. Dosta sam zahtevna, i tako, imam nekih čudnih osobina.

Za sebe kaže da je tipičan srpski roditelj, keva sto posto.

Foto: V. Danilov

 

 

- Pravim podelu na majka, mama i keva. Majka se poštuje, ona je stroga i ozbiljna, sa njom nema šale. Mama je ona nežna, ona koja popušta, koja “završava posao” kod tate ako je on strožiji. E, keva je mešavina. Ona je i drug, i brat, i tata, i mama, i stroga i zahtevna, i škola i kafić... To je neka mekša verzija ozbiljne majke.

Rada Đurić često je, u razgovoru sa novinarima, isticala da je ostala željna ćerke, budući da se ona mlada odselila u Ameriku. Tamo je završila školu i zasnovala porodicu.

Foto: N. Skenderija

 

 

Sin Despot krenuo je umetničkim putem i upisao slikarstvo.

- Dar je nasledio od moje mame i svog oca - rekla je Rada jednom prilikom. I naglasila:

- Ponosna sam na njih što se snalaze i u ovom vremenu, mada ih za njega nisam preterano pripremila, jer kako bih kad se moja generacija prilično pogubila u svemu što nas je snašlo.

(Hello)

BONUS VIDEO: