Izvor:Foto: ATA images, Instagram printskrin/karleusastar

EVO KO JE DEDA JELENE KARLEUŠE: Bio u logoru, igrao šah...

Izvor: Nportal

04.01.2022.

20:11

POPULARNA pevačica Jelena Karleuša, često govori o svojoj porodici i korenima čija je naslednica. Ona je sada odlučila da na svom Instagram profilu podeli fotografiju svog dede Pavla Karleuše iz mlađih dana, sa kojim se ponosi.

Naime, njen deda je imao jako težak život, budući da je bio u logoru, a pevačica je poželela da svi znamo šta ga je zadesilo.

Ona je ponosna na svog dedu, a evo šta je sve napisala o njemu:

BloombergAdria.com

 

- Moj deda Pavle Karleuša, 1938. godine, kao kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije. Proveo je tri godine u nemačkom logoru iz kog je izašao živ sa samo 38 kilograma. Malo posle završetka rata, komunistički režim poslao ga je na Goli otok gde je proveo 5 godina nakon čega su ga pomilovali i on se vratio u Beograd. U svom svedočenju o mučenju koje je doživeo, za nemački konc logor rekao je da je u poređenju sa Golim otokom - to bila vazdušna banja. Umro je 1975. godine u 62. godini, tri godine pre nego što sam se ja rodila. Bio je poznat i po tome da je bio vrhunski šahista i igrao simultanke sa najvećim šahovskim velemajstorima tog vremena - napisala je pevačica uz fotografiju dede.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".