Izvor:Foto: N. Živanović, Fejsbuk printskrin/150 minuta

CELO JAGNJE PONEO U GRČKU U gepeku do apartmana u Pefkohoriju

Izvor: Nportal

31.07.2025.

12:36

ALEKSANDAR Miletić iz Kuršumlije prošle godine postao je pravi hit na društvenim mrežama, zahvaljujući zanimljivom poduhvatu koji je preduzeo kada je pošao u Grčku na letovanje. On je, naime, na more poneo celo pečeno jagnje! Nakon što je u Fejsbuk grupi "Grčka info" objavio fotografije jagnjeta, o njemu su brujali i mediji i hiljade ljudi u komentarima, a sada je u emisiji "150 minuta" otkrio kako je došao na tu ideju, kao i koliko mu je jagnjetina značila tokom sedam dana boravka u Pefkohoriju.

- Nešto ne volimo te morske plodove i moj drugar Goran i ja došli smo na ideju da ispečemo jagnje i da ponesemo – pa šta bude, bude - priča kroz smeh Aleksandar, koji je mnoge oduševio svojim potezom.

Jagnje ispečeno u Kuršumliji Aleksandar i Goran umotali su u streč foliju, stavili u gepek i zaputili se u  Pefkohori, bez seckanja i pakovanja po porcijama.

- Ispekli smo ga, skinuli sa ražnja, ohladili, uvili u foliju, stavili u gepek, ubacili stvari i gas! Pa ako nam ga neko uzme, uzme. I tako je celo jagnje stiglo pravo u apartman - kaže Aleksandar.

Na balkonu apartmana jagnje je raskomadano, a meso složeno u oval – i tako prijatelji sedam dana nisu morali da brinu o tome šta će imati za ručak. Pun oval mesa, bez kosti, domaće, iz Kuršumlije. Ipak, nije svima bilo do veselja.

- Žene su već peti dan počele da kukaju – 'nemoj više jagnje!' - kroz smeh priznaje Miletić.

Ali, jagnjetina nije usrećila samo Aleksandar i Gorana. Jednog dana otišli su na izlet brodićem. Domaćini su za ručak servirali oval sa mini burgerima, ali Aleksandar nije bio oduševljen:

- Ono malo, jednom da ugrizeš. Ni za zalogaj, jedva se vidi... Rekao sam drugaru – otvaraj frižider! Izvadimo dva ovala jagnjećeg pečenja, poslužimo ljude. Uz to – lepa meka domaća rakija. LJudi se oduševili s nama. One burgere niko nije ni pipnuo!

Na društvenim mrežama Miletić je odavno stekao status "legende iz Kuršumlije", a komentari na njegovu objavu ne prestaju da stižu.