Izvor:Foto: ATA images/A. Ahel, Profimedia
SMRŠALA 17 KILOGRAMA: Zavirite u jelovnik Lepe Brene
22.08.2025.
16:30
NJEN spisak namirnica nije dugačak, ali je vrlo dobro iskombinovan, te je uz pomoć njega skinula 17 kilograma.
Jelovnik Lepe Brene pretežno je mediteranski, a priprema obrka je brza i jednostavna. Pevačica već godinama održava vitku liniju, ali je vrlo disciplinovana i sebi ne dozvoljava česte izlete, iako je veliki gurman.
BloombergAdria.com
Pevačica je jednom prilikom otkrila kako izgleda njen jelovnik.
- Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – ispričala je svojevremno Lepa Brena.
Brena smatra da je umerenost ključ za dobru liniju i zdravlje, a jednom je podelila ceo plan ishrane.
Dan 1
Doručak: Musli od ovsenih pahuljica, badema i svežeg voća.
Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
BloombergAdria.com
Dan 2
Doručak: Salata i 2 kuvana jajeta. Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja. Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: Salata. Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta. Priprema: Nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: Omlet sa brokolijem i sirom.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: Mediteranska salata od tunjevine. Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta. Priprema: Promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
BloombergAdria.com
Dan 4
Doručak: Omlet i salata.
Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Dan 5
Doručak: Mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: Sezonska vitaminska salata sa kockicama mesa.
BONUS VIDEO:
(Informer)