Izvor:Foto: Profimedia/ Tanjug/ AP

NUKLEARNA SNAGA RUSIJE: Putin na vojnim vežbama

Izvor: Nportal

19.02.2022.

07:45

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin posmatraće danas vojne vežbe nuklearnih snaga te zemlje u sklopu kojih je planirano lansiranje balističkih i krstarećih raketa, prenosi agencija Interfaks.

Vežbe strateškog odvraćanja, kako navodi rusko ministarstvo odbrane", "planirane su unapred radi provere pripremljenosti vojnih komandnih centara, lansiranih borbenih timova, posade borbenih brodova, nosača raketa za izvršavanje dodeljenih misija, kao i pouzdanosti nuklearnog i konvencialnog oružja", prenosi ruska agencija TASS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ističe da će Putin nadgledati vežbe iz centra za kontrolu situacije Ministarstva odbrane.

- Putin će najverovatnije biti u centru za kontrolu situacije. Normalno je da se takve vežbe i probe lansiranja ne mogu održati bez šefa države. Upoznati ste sa čuevnim nuklearnim koferom, crvenim dugmetom i tako dalje - naveo je Peskov.

Kako prenosi agencija RIA, predsedniku Rusije prilikom posmatranja vojne vežbe pridružiće se i kolega iz Belorusije - Aleksandar Lukašenko.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".