Izvor:Foto: N. Skenderija

BESNA JECA: Oni su odlučili da mi na sutrašnjem Prajdu nije mesto (FOTO)

Izvor: Nportal

17.09.2021.

15:05

SUTRA, 18. septembra, u Beogradu će se održati “Parada ponosa”, a kuma za ovu godinu će biti pevačica Nataša Bekvalac koja nije skrivala sreću zbog toga.

Ipak, mnogi su se zapitali zbog čega se na ovom događaju neće naći Jelena Karleuša koja je poznata kao veliki borac za prava LGBT populacije, i neko ko ih podržava i bodri kroz celu svoju karijeru.

Jelena se sada oglasila na svom profilu na Instagramu i jasno rekla šta misli o tome. I ko je zapravo krivac za to što se ona sutra ipak neće pojaviti.

BloombergAdria.com

 

– Zbog mnogobrojnih pitanja zašto ne nastupam na sutrašnjem Prajdu, želim da poručim svima da su tu odluku doneli isključivo organizatori Prajda – započela je ona u svom storiju. Tačnije, oni smatraju da ja nisam neko ko je za skoro tri decenije rada doprineo borbi za prava LGBT zajednice na Balkanu i da mi na sutrašnjem Prajdu nije mesto. Molim sve da ne misle da ja nisam želela da dam svoj doprinos i nastupim u mom gradu. Svaki moj koncert, svako moje javno pojavljivanje je javna borba za vaša prava, LGBT zastave se skoro 27 godina vijore na svakom mom koncertu, i kad je to bilo opasno, kada sam zbog toga stradala, kada to niko nije smeo a moje kolumne i javni istupi zauvek su zadali temelj borbe za ravnopravnost na Balkanu – pisala je ona dalje. Kao neko ko ima mnogobrojne gej fanove, kao neko čiji su najbolji prijatelji gej ljudi, želim da nepoštovanje od strane organizatora prema meni neće sprečiti moju borbu za pravu stvar, a to je borba za ljudska prava, slobode i ravnopravnost. Ono što rade meni, ja neću dozvoliti da rade vama – zaključila je Jelena i objavila nekoliko svojih fotografija sa LGBT zastavama. 

Ovde se nije zaustavila, pa je došlo čak i do sukoba sa vodećima iz ove organizacije. Jelena je kao i uvek imala svoj stav, i oštro osudila organizaciju i sve one koji su na čelu LGBT zajednice.

U galeriji možete pogledati, fotografije na kojima podržava LGBT pripadnike, kao i prepiske sukoba.