Izvor:Foto: Profimedia

UKRAJINCI: Objavili broj mrtvih u Buči; PUTIN: Krivi Englezi

Izvor: Tanjug

12.04.2022.

16:36

GRADONAČELNIK ukrajinskog grada Buče u blizini Kijeva Anatolij Fedoruk tvrdi da su vlasti do sada pronašle 403 tela osoba za koje veruju da su ih ubile ruske snage tokom okupacije te oblasti, dodajući da taj broj i dalje raste.

Poručio je tokom konferencije za novinare da je prerano da se stanovnici vrate u grad, nakon što su se ruski vojnici povukli krajem prošlog meseca, prenosi agencija Rojters.

Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno da proveri Fedorukove navode o broju ljudi koji su pronađeni mrtvi u Buči.

Takođe, agencija dodaje da je bila očevidac pronalaženja posmrtnih ostataka pet žrtava u Buči kojima je pucano u glavu, ali nije mogla nezavisno da utvrdi ko je odgovoran.

Druga strana kaže - sve su smislili Britanci

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe ukrajinskih vlasti o ubijanju civila u Buči, ocenivši fotografije i video-snimke iz Buče kao još jedan "izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije".

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o "provokaciji u ukrajinskom gradu Buči" i nazvao je to specijalnom operacijom Velike Britanije.

BloombergAdria.com

- Razgovarali smo o provokaciji u Buči. O njihovoj specijalnoj operaciji, psihološkoj specijalnoj operaciji koju su Britanci izveli", rekao je Lukašenko nakon razgovora sa ruskim liderom - prenosi agencija RIA Novosti.

Poručio je da su zajedno sa ruskim prijateljima "od prvog do poslednjeg časa, otkrili tu podlu poziciju Zapada".

- Ako su vam potrebne adrese, lozinke, izlazni brojevi, brojevi automobila, ruski FSB može da obezbedi ove materijale. Ako ne, mi ćemo pomoći u tom pogledu - dodao je beloruski predsednik.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".