Izvor:Foto: Sarić S.

SEĆANJE NA JOSIFA TATIĆA Sjajan drug, hedonista i veliki boem

Izvor: Nportal

14.04.2022.

08:13

VAŽIO je za velikog umetnika, ali i hedonistu.

Glumac Josif Tatić rođen je u Novom Sadu u glumačkoj porodici - i otac Branko i majka Hristina bili su glumci, pa ne čudi što je mlad znao da je to i njegov poziv.


Ipak, najšira publika znala ga je kao Jataganca u kultnoj seriji "Bolji život", kao i po njegovoj ulozi u predstavi "Šovinistička farsa".

BloombergAdria.com

 

Godinama ju je igrao s Predragom Ejdusom, svojim velikim prijateljem, koji je uvek o Tatiću pričao samo najlepše i nazivao ga svojim Taletom.


U poslednjim godinama života, Josif nije krio da kuburi s kilogramima i da ima zdravstvene probleme. Godinama je bio boem i hedonista i neuspešno pokušavao da ostavi alkohol i cigarete, a čak i kada mu je zdravlje bilo narušeno ostajao je veran crnom vinu.


Iako je važio za velikog drugara i sjajno društvo, retko je razgovarao s predstavnicima medija, ali jednom prilikom Tatić je pričao o svojoj ljubavi prema svim nezdravim uživanjima koje život pruža.

- Ne mogu ni da jedem pred predstavu, što je pogubno za ovu moju težinu. Pa kad završim, onda klopa, piće… A to se najviše taloži - rekao je u jednom intervjuu.


On je na šaljiv način pričao o svojim mladalačkim danima i porocima i priznao je: voleo bi da je pušio još više u životu.

- Mladost k'o mladost… Kajem se što nije bila još burnija! Kajem se što nisam pušio još više. Ostavio sam cigarete pre mesec dana i… Uh, strašna je kriza! Ostavio sam i alkohol, pijem samo crno vino - ispričao je tada glumac.


Josif Tatić osvrnuo se i na to što glumci važe za najveće boeme i istakao da se u kafani družio s ljudima iz svih sfera.

 Tatić je bio strastveni zaljubljenik u sport, naročito tenis i košarku, a poznato je da je u mladosti trenirao boks (ali je od profesionalne karijere odustao "posle treće borbe i prvog nokauta") i igrao hokej na ledu. Kako je priznavao, obožavao je Italiju, pre svega zbog njene poznate kuhinje, a bio je prijatelj sa slavnim Danilom Kišom.


Preminuo je u snu, 8. februara 2013. godine, u 67. godini, nakon višemesečnih srčanih tegoba.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

#Josif Tatić #glumac #poznati #VIP #Hristina Tatić