Izvor:Foto: Profimedia

"PONAVLJA HITLEROVE ZLOČINE" Zelenski oštro o Putinu

Izvor: Nportal

09.05.2022.

11:57

VOLODIMIR Zelenski je rekao da Rusiji neće preostati nijedan Dan pobede nakon što izgubi rat u Ukrajini.

U snimku objavljenom nekoliko minuta pre parade jutros na Crvenom trgu, Zelenski je izjavio: "Vrlo brzo će u Ukrajini biti dva Dana pobede. A nekome neće ostati ni jedan".

Obraćajući se "velikim ljudima moćne Ukrajine", predsednik Zelenski je optužio Putina da "ponavlja užasne zločine Hitlerovog režima".

- To se desi svakom okupatoru koji dođe na našu zemlju - rekao je on.

Zelenski je dodao: „Naš neprijatelj je sanjao da ćemo odbiti da slavimo 9. maj i pobedu nad nacizmom. (Ali danas), mi se borimo za novu pobedu.'

Zelenski je rekao da je "ludak" Putin "osuđen na propast".

- Zato što su ga milioni predaka prokleli kada je počeo da imitira Hitlera. I zato će izgubiti sve - rekao je.

Prethodno je Zelenski objavio i pismo u kojem je rekao da će Ukrajina pobediti.

- Na Dan pobede nad nacizmom borimo se za novu pobedu. Put do nje je težak, ali ne sumnjamo da ćemo pobediti - naveo je Zelenski u pisanom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

BloombergAdria.com

Ukrajinski lider je rekao da su Ukrajinci slobodan narod koji se mnogo puta u istoriji borio za odbranu svoje zemlje i imao svoj "svoj put".

- Danas vodimo rat na ovom putu i nikome nećemo dati ni parče naše zemlje i nikome nećemo dati ni komadić naše istorije - poručio je Zelenski.

Takođe je rekao da su ponosni na njihove pretke koji su zajedno sa drugim narodima u antihitlerovskoj koaliciji pobedili nacizam, istakavši da neće nikome dozvoliti da prisvoji "ovu pobedu".

- Ne postoje okovi koji mogu da vežu naš slobodni duh. Nema okupatora koji može da pusti koren u našoj slobodnoj zemlji. Nema osvajača koji može da zavlada našim slobodnim narodom. Pre ili kasnije mi pobeđujemo - dodao je Zelenski.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".