Izvor:Foto: Arhiv Novosti

Naša glumica preminula nasred ulice kao i njena majka

Izvor: Nportal

14.06.2022.

18:10

NJENA iznenadna smrt je potresla ceo region.

Glumica Rialda Kadrić Šebek, najpoznatija po ulozi Marije iz “Žikine dinastije”, umrla je iznenada 25. januara 2021. u 57. godini, u Atini, na ulici od srčanog udara.

Rialda bi na današnji dan napunila 59 godina.

Rialda Kadrić preminula je kao i njena majka 1991. godine – na ulici.

BloombergAdria.com

 

– Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život – ispričala je svojevremeno Rialda u emisiji “Balkanskom ulicom”.

BloombergAdria.com

 

Rialda Kadrić Šebek se, inače, godinama uspešno bavila psihoterapijom. Po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Kako bi usavršila znanje engleskog jezika 1984. godine je prvi put boravila u Londonu. Put ju je ponovo odveo u englesku prestonicu dve godine kasnije, ali tada je ostala više od 30 godina. U međuvremenu se preorjentisala na psihologiju te postala licencirani psihoterapeut.

BloombergAdria.com

 

– Moja uloga je da stupim u kontakt sa klijentom u dijalog, istovremeno prateći dinamiku terapijskog odnosa i kako se nesvesni fenomeni manifestuju u tom kontekstu. Cenim da preduzimanje prvog koraka može biti zbunjujuće. Zbog toga smatram važnim naglasiti da je najmanje što možete očekivati pristup bez osude, stroga poverljivost i mogućnost razgovora u sigurnom okruženju – navela je u opisu svog načina rada Rialda koja se bavila pretežno psihoanalizom.

Kada je reč o glumi, sredinom sedamdesetih bila je na vrhuncu slave, iako je tada imala nepunih 14 godina. Film “Lude godine” (deo “Žikine dinastije”) doneo joj je nemerljivu popularnost.

BloombergAdria.com

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".