Izvor:Foto: Profimedia

LAVROV SASEKAO NOVINARA: Uopšte me ne zanima! VIDEO

Izvor: Nportal

17.06.2022.

11:30

RUSKI šef diplomatije Sergej Lavrov iskusan je i na momente težak sagovornik što je iskusio i novinar BBC-a Stiven Rozenberg koji je razgovarao sa ministrom.

Lavrov je u intervjuu BBC-u rekao da Rusija nije izvršila invaziju na Ukrajinu, već je proglasila specijalnu vojnu operaciju jer nije imala apsolutno nikakav drugi način da objasni Zapadu da je uvlačenje Ukrajine u NATO zločin.

Intervju ruskog ministra spoljnih poslova izazvao je veliku pažnju svetske javnosti, pa i korisnika društvenih mreža koji su pronašli i jedan zanimljiv momenat.

Naime, Rozenberg se u jednom trenutku dotakao i dvojice zarobljenih Britanaca koje je sud u Donbasu kao plaćenike osudio na smrt, zajedno sa Marokancem.

"Uopšte me ne zanimaju oči Zapada. Mene zanima samo međunarodno pravo. Prema međunarodnim zakonima, plaćenici nemaju ista prava kao i vojnici. Tako da, šta god da je u očima Zapada, da budem iskren - nije bitno", rekao je on.

Kada mu je novinar rekao da oni nisu plaćenici već da su služili u ukrajinskoj vojsci, Lavrov je rekao da je njihova sudbina u rukama suda.

Govoreći o "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajinji, Lavrov je rekao da Rusija nije "bezgrešna", ali da se ne stidi da bude ono što jeste.

BONUS GALERIJA: Severodonjeck grad koji više ne postoji

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".