Izvor:Foto: Profimedia

KAKO SE REŠITI PODBRATKA? Ove vežbe jačaju donji deo lica

Izvor: Nportal

20.06.2022.

10:48

POVEĆANJE snage mišića u donjoj vilici i ispod brade može pomoći u dobijanju zategnutijeg i definisanijeg izgleda donjeg dela lica

Definisana donja vilica i crte lica koje izgledaju kao isklesane postale su ideali ljepote koje stalno nameću brojni poznati i društvene mreže. U mnoge od takvih savršenih profila uloženi su veliki novci, a i uređivanje fotografija čini svoje, no postoje i pristupačne metode kojima se može poboljšati definisanost linije donje vilice.

Zašto se vilica "zaokružuje"

Nekoliko je razloga zbog kojih donja vilica postaje oblija i opuštenija.

Prvi je svakako starenje – kako godine prolaze, tako mišići vilice i vrata mogu slabiti i skupljati se, pa se linija vilice i donji dio lica opuštaju i izgledaju mekše. Drugi je višak masnoće ispod vilice i brade uzrokovan ili debljinom ili nasleđenom građom lica. Genetiku nije moguće promeniti, ali moguće je ojačati mišiće na licu i tako postići vitkiji izgled.

BloombergAdria.com

Jači mišići licu daju vitkiji izgled

O i E


Kod opuštanja izazvanog starenjem posebno od pomoći mogu biti vežbe za lice, one doprinose jačanju i integritetu mišića lica, a ako smo dosledni u izvođenju i sprovodimo ih redovno, već uz koji minut vežbanja svakoga dana možemo mnogo postići.

Bilo bi korisno takvim vežbama posvetiti nešto vremena već od tridesetih godina. Među njima je i jednostavna vježba koja se može raditi svakodnevno kako bi se ojačali mišići lica i donje vilice te postigla oštrija i definisanija linija vilice.

Široko otvorite usta i izgovorite glas "O" te odmah nastavite izgovarati glas "E".

Potrudite se raditi naglašene pokrete i izgovarati glasno. Pritom je važno da usne prekrivaju zube što je više moguće. Napravite tri seta sa po 15 ponavljanja.

BloombergAdria.com

Ne uklanja masnoće, ali jača mišiće

Ovom vežbom nije moguće ukloniti niti smanjiti nakupljene masnoće, no s obzirom na to da zaobljena vilica može biti posljedica slabih mišića lica, posebno u donjoj čeljusti i ispod brade, povećanje snage u tim mišićima može pomoći u postizanju zategnutijeg, oštrijeg i definisanijeg izgleda donjeg dela lica, pa čak i smanjiti podbradak.

Opisana vježba podiže snagu u mišićima lica, jednostavna je za izvođenje i praktična, pa je možete raditi često i gotovo svuda – u automobilu, dok kuvate, pre odlaska na spavanje...

BONUS VIDEO:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1036326","autoplay":0,"shared":true});

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".