Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Zvezde Granda

ĐORĐE DAVID: Publika je ta koja ne glasa-istina ili laž?

Izvor: Nportal

28.06.2022.

17:43

ZAVRŠENO je takmičenje ''Zvezde Granda'' koje je ove godine svojim završetkom postavilo pitanje zbog čega već duži niz godina na takmičenju pobeđuju učesnici iz Bosne. Ovogodišnji pobednik je Nermin Hadžić. Odgovor na ovo pitanje dao je član žirija takmičenja i mentor nekima od učesnika, Đorđe David.

Đorđe je bio otvoren i rekao da je problem u srpskoj publici, jer da ona glasa, šanse da ostali pobedebila bi jako mala. 

- "Zvezde Granda" je takmičenje koje je zasnovano na nacionalnoj muzici naroda i narodnosti Balkana. Postoji i jedna floskula, "Je**š zemlju koja Bosne nema". Bosanci su ozbiljna vojska kada su njihovi izvođači u pitanju. Oni daju vetar u leđa iz sve snage - izjavio je pevač za 24sedam, izbegavajući da odgovori na to da drugi kandidati bolje prođu nego pobednici, za koje kažu da nemaju harizmu:

- Jako je tužno da Sandra Mladenović, iz Srbije, dođe u prvih četvoro i onda niko ne okrene telefon. Ne treba kriviti "Zvezde Granda", Bosanci su ljudi koji glasaju. Sve je ostavljeno publici na volju. Neki problem postoji u Srbiji jer oni iz stereotip varijante smatraju da je to drugorazredno takmičenje. Da oni glasaju, niko ne bi imao šanse.

Pevač se takođe osvrnuo i na takmičara kome je bio mentor Aleksandra Josifovskog. Đorđe je Aleksandrov nastup doživeo veoma emotivno. 

- Ja sam doživeo emotivni slom koji možda nisam smeo da dozvolim pred kamerama, ali emotivac sam, bilo je jače od mene. Velika je stvar što je takmičar u Grandu, a onda što sam mu ja bio mentor i došao je u situaciju, ne samo da dobije podršku za svoj fazon pevanja, nego i zato što je bio fokusiran na sebe, da izađe iz tih ruku odvratnog zla koji se zove alkohol - kaže Đorđe i dodaje da je znao da mora da mu pomogne. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".