Izvor:Foto: Profimedia/Sputnjik/Vikipedija

Iz ruske Dume najavljuju "zabranu LGBT propagande u medijima"

Izvor: Tanjug

11.07.2022.

15:59

RUSKI zakonodavci traže još strože zakonske mere

Komitet za informisanje, informacione tehnologije i komunikacije ruske državne Dume namerava da sprovede zabranu LGBT propagande u medijima, na društvenim mrežama i u filmovima bez starosnih ograničenja publike, izjavio je danas šef komiteta Aleksandar Kinštajn.

- U potpunosti podržavam stav (predsednika Državne dume) Vjačeslava Volodina o zabrani propagande netradicionalnih vrednosti - napisao je Kinštajn na svom nalogu na Telegramu i podsetio da je Komitet za informisanje, informacione tehnologije i komunikacije Dume za informacionu politiku ranije započeo da radi na odgovarajućim inicijativama.

Prema njegovim rečima, prenosi TASS, odbor je predložio i uvođenje administrativne odgovornosti za takvu propagandu, odnosno proširenje člana Zakona o upravnim prekršajima koji trenutno predviđa kaznu samo za širenje LGBT propagande među maloletnicima.

Pored toga, zakonodavci traže još strože zakonske mere za promovisanje i propagandu pedofilije kao i "zabranu širenja među decom ne samo propagande, već bilo koje druge informacije koja promoviše netradicionalne seksualne odnose ili perverzije", ukazao je Kinštajn.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".