Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Boris Babić

ROĐINA SMRT JE I DALJE MISTERIJA: NJu je voleo do zadnjeg dana

Izvor: Nportal

12.07.2022.

10:30

NJEGOVE numere žive i danas.

Pokojni pevač Rođa Raičević ostao je upamćen po anđeoskom glasu.

Osim toga saradnici s kojima je radio su ga iskreno voleli, zbog blaga naravi i vedrog duha.

Rodoljub Rođa Raičević rođen je 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori, a kao mlad nastupao je u raznim kafićima i restoranima u Budvi.

Kada se preselio u Beograd, upisao je Muzičku akademiju, stigao do završne godine ali nikada nije diplomirao.

Pevao je i svirao u elitnim prestoničkim restoranima, a 1993. godine počinje da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavljuje prvi album, sa kog se izdvojila pesma "Tako je suđeno".

U jeku karijere takmičio se na brojnim festivalima, a veliki uspeh doživeo je nakon što je sarađivao sa našom poznatom pevačicom Mirom Škorić.

BloombergAdria.com

 

Rođa je voleo muziku, osećao ju je svakom svojim čulom, a uspešno se bavio i komponovanjem. On je napisao mnoge hitove koje su kasnije otpevale poznate pevačice poput Ane Bekute, Indire Radić i Dragice Radosavljević Cakane.

Rođa je napisao i pesmu "Tebi moja mazo", koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M i koja je i danas veliki hit.

Rođa Raičević voleo i da slika, a živeo je da bi ispunio svoj san, da napravi izložbu slika. Ipak, sudbina je prekinula njegove planove.

Popularni pevač je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu u Ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, od kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge. I nakon 20 godina, neki detalji njegove smrti ostali su nerazjašnjeni.

BloombergAdria.com

 

Na vrhuncu slave mnoge žene su ludele za njim on je potajno platonski gajio ljubav, kako su pisali domaći mediji, prema jednoj koleginici.

Rođa je bio zaljubljen u Bubu Miranović.

BloombergAdria.com

 

- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu - rekla je Miranovićeva u jednom intervjuu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".