Izvor:Foto: Printskrin/Instagram/dusicagrabovic/patrijah.pavle/Profimedia/

UMIRALA JOJ NA RUKAMA: To su bili bolni momenti za Dušicu

Izvor: Nportal

15.07.2022.

10:16

NAKON što je u Americi donet zakon protiv abortusa, pevačica Dušica Grabović je izjavila da ga podržava upravo zbog životne priče njene majke.

Iako je većina njenih kolega protiv zakona o abortusu u Americi, Dušica je izjavila da nikada ne bi abortirala dete osim ako plod nije zdrav što predstavlja rizik za majku.

Pevačica je ispričala svoju životnu ispovest i tajnu njene majke koju joj je rekla pred smrt. Reč je o abortusu koji ju je proganjao do poslednjeg časa. 

- Iako su skoro sve moje kolege protiv zakona o zabrani abortusa koji je nedavno donet u Americi, ja moram javno da istupim i kažem da podržavam tu odluku američkih vlasti. U životu sam prošla kroz jako teške stvari zbog kojih sam odlučila da nikada ne bih abortirala, a na to me je navela majčina borba sa karcinomom - započela je svoju tešku  životnu priču Dušica, pa objasnila:

BloombergAdria.com

 

- Kada sam imala 21 godinu moja majka se razbolela, dobila je karcinom. U jednom trenutku, rak kostiju metastazirao je na kičmenu moždinu i lekar nas je tada upozorio da može da dođe do situacije da nas ona ne prepoznaje i da gubi dodir sa realnim svetom. Mama je tada već bila u kolicima. Kao žensko dete, ja sam preuzela brigu o njoj, kupala sam je i presvlačila. To su bili jako bolni momenti koje nikada neću zaboraviti - izjavila je Grabovićeva,dok je kroz suze govorila kako joj se promenio život. 

- Sećam se kada sam jednom došla kod mame u posetu, a ona mi je rekla: "Molim te, uzmi ovu bebu iz mog naručja, okupaj je, pa je vrati da leži pored mene". Tad sam se skamenila. Pitala sam tatu zbog čega joj se priviđa beba, a on mi je otkrio da je mama nakon porođaja sa mnom i mojim bratom blizancem abortirala - otkrila je pevačica.

- Tada sam shvatila da ona nikada nije prevazišla svoj abortus, poslednje trenutke života provela je u patnji zbog toga što nije rodila bebu koju je nosila u stomaku. Stalno mi je tražila da brinem o tom detetu i priviđala joj se njena nikad rođena beba. Nedugo zatim, majka je umrla na mojim rukama, a ja sam od tada postala protivnik abortusa, sem u situacijama kada plod nije zdrav, pa je žena primorana na prevremeni porođaj - zaključila je pevačica.

Pevačica je takođe bolovala od benignog tumora dojke koji je uspešno lečila.

- Kada je mama ležala na onkologiji, krišom sam spavala pored nje. Doktor mi je rekao da je to jako štetno po moje zdravlje zbog zračenja, ali nisam marila. Kasnije sam i sama dobila tumor dojke, srećom bio je benigni, a sad idem na redovne kontrole - rekla je ona.

Dušica je ispričala kako je Patrijah Pavle pričao o abortusu te da je često dolazio  na onkologiju. 

- Tada je svakog četvrtka na onkologiju dolazio pokojni patrijarh Pavle koji je i sam pričao o temi abortusa. On je uvek isticao da je abortus veliki greh, te je savetovao žene koje su abortirale da traže oprost od Boga.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".