AKO PRESOLITE: Spasite jelo pomoću jednostavnih trikova
16.07.2022.
13:14
SIGURNO vam se bar jednom dogodilo da presolite jelo
To nije razlog za očajavanje budući da postoje trikovi zahvaljujući kojima nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.
Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka ili krompira.
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili supu, sos ili čorbu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.
Jabuka
U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.
Voda
Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".