Izvor:Foto: reprint TV Novosti

STIŽE POJAČANJE: Ko će se sve naći u filmu "Munje opet"?

Izvor: Nportal

23.09.2022.

15:22

GOTOVO više od dva meseca, s prekidima, u Beogradu se snima nastavak kultnih "Munja", a pojačanja drugog dela su, kako saznajemo, glumice Jelisaveta Seka Sablić i Ivana Zečević.

 Režiju potpisuje Radivoje Raše Andrića, dok je za scenario radnog naslova "Munje opet" ovog puta bio zadužen Srđan Anđelić.

BloombergAdria.com

 

Originalnu glumačku postavu ove urbane komedije, čije su fore ušle u svakodnevni žargon, činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac, koji je preminuo 2018. godine. Đuričko je stigao u Beograd, pa treba očekivati da se pridruži ekipi u liku Gojka Sise.

- Trebalo bi da se pojave isti glumci koji su bili u prvim "Munjama", osim, naravno, našeg prijatelja Glogovca, ali i on će se pojaviti, samo ne mogu da otkrijem kako. On nam je u srcima, pa će biti i u filmu - najavljuje Raša Andrić za BBC na srpskom.

BloombergAdria.com

 

Nema mnogo podataka o drugom delu, ali je Seka Sablić otkrila više detalja.

- Počinjemo da snimamo film "Munje 2". Nisam ranije igrala u njemu, ušla sam kao novi lik. Likovi koje tumače Sergej Trifunović, Boris Milovojević i Nikola Đuričko imaju 20 godina mature i to se slavi u Cirihu. Ja sam im razredna i mi svi idemo u Cirih... Komedija je to - kaže Sablićeva.

BloombergAdria.com

 

Reditelj je otkrio da bi najveći deo filma trebalo da se dešava u Cirihu i da je zbog toga neophodno obezbediti još novca.

- S obzirom na to da je film velika prevara, ne bismo sve scene snimali u Cirihu, ali bismo deo radili svakako - dodao je Andrić, naglašavajući da će produkcija biti skuplja nego što je to bio slučaj sa originalnim ostvarenjem. - Imamo više novca nego za prve "Munje", koje smo, bukvalno, snimali pomoću štapa i kanapa. Sad imamo malo i alata, ali poučen raznim iskustvima, i dalje sumnjam u sve, kao neki starogrčki filozof, dok ne počne snimanje - rekao je on.

BloombergAdria.com

 

"Munje opet" su od Filmskog centra Srbije dobile oko 120.000 evra, a biće snimljene i četiri epizode serije. Film "Munje" snimljen je 2001. godine, a pored mladih glumaca lansirao je mnoge muzičke zvezde. Kroz muziku za film publika je čula za bendove poput Ajzberna, I-pleja, Kande Kodže i Nebojše, a Nikola Vranjković je bio producent za veliki deo pesama s te kompilacije/saundtreka. Prvi deo "Munja" ostao je upamćen kao gradski film.

(Avaz/Prva klapa)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".