Izvor:Foto: V. Danilov

MAJA NASTUPALA TOKOM BOMBARDOVANJA: Život joj bio ugrožen

Izvor: Nportal

07.11.2022.

14:11

PEVAČICA Maja Nikolić je otkrila da je tokom bombardovanja Srbije ostala u svojoj zemlji za razliku od mnogih kolega sa estrade koji su otišli.

Za Maju je ovaj beriod bio jedan od gorih koje je proživela. Ona je tokom bombardovanja vreme provela radeći, život joj je bio ugrožen. 

- Da nije bilo rata, moj brat i ja bili bismo najmlađi kantautori koji su popularni u šest republika i dve pokrajne. Neko kaže sada su najgora vremena, ali ja se sećam devedesetih kada su bile stravične inflacije. Moj tata je pukovnik, a vojna lica su za vreme bivše Jugoslavije imala najveću platu. Uvek sam radila, nisam se žalila. Radila sam i kad su padale bombe, sa metama na grudima, na mostovima...- prisetila se Nikolićeva.

Prema njenim  rečima, u državi ostale su samo prave patriote: 

-Ono što je najinteresantnije jeste da je devedeset odsto estrade pobeglo iz zemlje, ili se sakrivalo po podrumima i selima. Niko nije hteo da bude patriota, sem nas koji smo prave patriote. Svih 98 dana sam pevala na mostovima, nijednom nisam bila u podrumu. Prvi dan bombardovanja sam pevala u diskoteci u Kragujevcu, nestala je struja, niko nije verovao da je počelo bombardovanje Srbije. Tada sam shvatila da život nije bajka -naglasila je pevačica u intervjuu za Balkan Info.

Progovorila je i o životu i o estradi u Americi:

- Sebe vidim na velikoj svetskoj sceni sa simfonijskim orkestrom, sa četiri prateća vokala, to je bio moj san o estradi. Međutim, estrada je danas sve, samo ne to. Tu profesiju ne želim ni jednom detetu, taj posao nije za žene - dodala je Nikolićeva.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".