Izvor:Foto: Arhiv Borbe/Arhiv Novosti/Printskrin Insrtagram/ Doug DeMuro

NAKON 20 GODINA: Kneletova bivša o krađi auta "loto devojke"

Izvor: Nportal

11.11.2022.

15:36

ALEKSANDAR Knežević Knele, pokretač dizel kulture i jedan od najopasnijih žestokih momaka devedesetih godina prošlog veka, ubijen je u noći između 28. i 29. oktobra 1992. godine, a pojedini su ga nazivali i „princem beogradskog asfalta“.

Godinama se spekulisalo da li je loto devojci Suzani Mančić oteo automobil po kojem je bio prepoznatljiv, jer je samo taj automobil „žarko želeo“.

BloombergAdria.com

Prema pisanju medija, prvi vlasnik automobile bio je Vlada Kovačević Tref, a sledeći vlasnik bila je loto devojka. Dugo su kružile priče po prestonici da je Knele obožavao taj automobil i da je samo rešio da ga uzme od voditeljke. Međutim, njegova devojka je jednom prilikom demantovala celu priču i nakon više od 20 godina otkrila šta se zapravo desilo:

- Nije tačno da je Knele oteo Suzani automobil! Bila sam sa njim kada ga je kupio od njenog muža, na Bubanj potoku - navodi se na Fejsbuk stranici „Legende devedesetih“.

Aleksandar je rođen 27. aprila 1971. u naselju Braće Jerković, kao prvo dete Vladanke i Dušana Kneževića. Otac mu je bio pripadnik "stare garde" ljudi sa asfalta, koja je navodno sve rešavala na "fer način". Nadimak Buca Al Kapone dobio je jer je stalno išao u bioskop da gleda gangsterske filmove u kojima je Al Kapone bio glavni junak. Osnovnu školu je završio kao odličan đak, a prijatelji su za njega tvrdili da je bio odan društvu, te da su mu ruke bile pune ožiljaka nastalih u krvavom bratimljenju. Odrastao je u doba fliperana, videoteka, automata sa elektronskim igrama, turbo i dizel muzike. Modni imperativ tog vremena je bio da se nose gornji delovi trenerke uvučeni u donji ili u farmerke, zlatni lanci oko vrata, patike "er maks"...

BloombergAdria.com

Tokom kratkog i burnog života Knežević nije osuđen ni za jedno krivično delo. Navodno je postojalo nekoliko prijava protiv njega, među kojima i jedna za silovanje. Posle ubistva novine su objavile hvalospeve o mladom kriminalcu, nazivajući ga "beogradskim DŽejmsom Dinom" i "Samurajem sa asfalta".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".