TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA: 6 načina da spasite zagorelo jelo
22.11.2022.
12:06
SVIMA nam se ponekad dogodi da nam hrana prilikom pripremanja zagori, te da nam se miris spaljene hrane zavuče u svaki kutak doma. Srećom, ne morate odmah baciti hranu koja je zagorela, uz pomoć ovih saveta biće će i dalje odlična.
Promenite posudu za kuvanje
U slučaju da zagori samo donji deo posude, najlakši trik je promeniti lonac i izbeći struganje i mešanje zagorele hrane.
Izrežite zagoreli deo
U slučaju da vam tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj deo. Na taj način možete i izbeći kvarenje celog jela.
Koristite krompir
U slučaju zagorele hrane, krompir može spasiti stvar jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krompire i zatim ih dodati u lonac, te lagano dinstajte jelo neko vreme. Nakon toga samo izvadite i bacite krompir.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite ukus. Možete birati između soka od limuna, sirćeta, belog vina, te crnog vina i paradajza, zavisi o kom o jelu je reč.
Koristite kremaste proizvode
U slučaju da je hrana malo zagorela, možete dodati mlečne proizvode poput kisele pavlake, maslaca, mleka ili mladog sira.
Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili ukus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorelog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".