Izvor:Foto: Profimedia

Rekla sam sestri da je PREMLADA za udaju, ŠOKIRAO me odgovor

Izvor: Nportal

26.02.2023.

11:20

IAKO danas u modernim društvima razvod više nije tabu i niko ga ne doživljava kao nešto skandalozno, neki svejedno imaju tradicionalan pogled na brak i takav kraj za njih nije opcija. Zato se jedna žena, kako je sama napisala na društvenoj mreži Redit, šokirala shvativši kako na brak gleda njena mlađa sestra, koja tek treba da se uda.

Žena je objasnila da je njena 23-godišnja sestra trenutno verana i sa dečkom planira venčanje, premda ona smatra da je još premlada i da bi trebalo bolje da razmisli želi li zaista da se uda.

Ipak, kad je to sestri otvoreno i rekla, njen je ležeran odgovor ju je iznenadio.

- Moja sestra ima 23 godine i verena je. Čini se da je njen dečko dobra osoba, ali po meni su oboje premladi za brak. NJen mozak se u tim godinama još razvija i zato treba čekati, što nije problem jer niko na nju ne vrši pritisak da se uda - objasnila je.

BloombergAdria.com

 

- Znam da to nije moja stvar ali rekla sam joj šta me brine i iznela joj statistiku razvoda (ljudi koji se tako mladi venčaju imaju mnogo veću verovatnoću da se razvedu). Očekivala sam da će mi ona reći koliko voli svog dečka i kako je sigurna da će zauvek ostati zajedno ili tako nešto naivno, ali ne. Rekla mi je da je nije briga hoće li se razvesti i da neće staviti svoj život na čekanje zbog nekih statistika o životima drugih ljudi, te da će se, ako se pokaže da je brak bio greška, lako razvesti...

- Bila sam šokirana. Rekla sam joj da je odvratno što tako gleda na brak i da sam tek sada 100% sigurna da ne bi ni trebalo da se uda jer mislim da nije posvećena svom dečku, i da želi da se uda iz sasvim pogrešnih razloga - napisala je žena dodavši i kako joj se zbog njenog odgovora "srozalo mišljenje o mlađoj sestri".

BloombergAdria.com

 

- Rekla je da je to njen život i da bi ja trebalo da brinem o svom, umesto da pokušavam da kontrolišem i osuđujem njen. Uopšteno se ne smatram osobom koja osuđuje i mislim da svako ima pravo da radi kako hoće (sve dok ne radi nažao drugome) pa stvarno ne znam zašto me tako prozvala; jesam li ipak pogrešila što sam tako razgovarala s njom? - pitala je žena korisnike društvene mreže.

- NJen je pogled na brak zapravo vrlo zdrav i zreo i zaista danas niko ni sa kim ne treba da ostaje u braku ako ne želi - odgovorio je jedan korisnik, a većina se s njim složila.

- Čini se da bi svaki njen odgovor za vas bio pogrešan. Da vam je rekla da je jako zaljubljena i da je tako suđeno, mislili biste da je naivna i glupa. Ako vam kaže da joj se brak može i završiti razvodom, ljuti vas što ga ne doživljava dovoljno ozbiljno - šta je uopšte mogla da kaže, a da budete zadovoljni? - pitao se drugi

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".