Izvor:Foto: Profimedia

NEOČEKIVANI UPAD U BELU KUĆU: Reagovala Tajna služba (FOTO)

Izvor: Nportal

19.04.2023.

14:07

PRIPADNICI američke Tajne službe reagovali su na ovu neočekivanu posetu.

Radoznalo dvogodišnje dete u utorak je steklo titulu jednog od najmanjih uljeza u Beloj kući nakon što je uspeo da se provuče kroz metalnu ogradu na severnoj strani vile i uđe na teritoriju Bele kuće, prenosi Asošiejted pres.

Službenici službe, koji su odgovorni za bezbednost u Beloj kući, otišli su po dete dete i uspešno su ga vratili njegovim roditeljima na aveniji Pensilvanija. Pristup kompleksu je nakratko bio ograničen dok dečak nije vraćen roditeljima.

Tajna služba je nakratko ispitala roditelje, a zatim je dozvolila porodici da ode.

BloombergAdria.com

 

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi rekao je da su policajci „naišli na radoznalog mladog posetioca duž severne ograde Bele kuće koji je nakratko ušao u dvorište predsedničke rezidencije“.

- Bezbednosni sistemi Bele kuće odmah su alarmirali službenike Tajne službe te su mališan i roditelji vrlo brzo ponovo bili zajedno - naveo je Guljelmi u saopštenju, prenosi AP.

BloombergAdria.com

 

Ovo je prvi uspešan upad u predsednički kompleks otkako je ograda Bele kuće udvostručena na otprilike 4 metra u poslednjih nekoliko godina nakon niza bezbednosnih propusta. Iako je viša, nova ograda ima dodatni prostora između stubova, što je nestašni mališan iskoristio. 

Starija deca su ponekad zaglavljena u ogradi, dok su se demonstranti vezali lancima za nju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".