Izvor:Foto: Profimedia

KAKO DO RAVNOG STOMAKA? Ovih sedam namirnica vam mogu pomoći

Izvor: Nportal

15.08.2023.

18:34

SEDAM namirnica koje sagorevaju salo sa stomaka

Gubitak težine ne mora da bude težak proces ili pun strogih ograničenja. Odabir prave hrane može biti ključ za sagorevanje masti u predelu stomaka i postizanje željene težine. Dakle, proces neće biti težak, a održaćete svoje rezultate na duži rok. Na kraju krajeva, radi se o ravnoteži.

Izbor prave hrane može igrati značajnu ulogu za mršavljenje u predelu stomaka. Ovih sedam namirnica koje sagorevaju masti ne samo da vam pomažu da smršate, već i podržavaju opšte zdravlje vašeg tela. Uključujući ove namirnice u svoju svakodnevnu ishranu, možete postići vidljive rezultate na zdrav i održiv način.

1. Ovas

Ovas je hrana bogata rastvorljivim vlaknima, koja pomažu u kontroli apetita i održavanju stabilnog nivoa energije tokom dana. Konzumiranje ovsenih pahuljica ujutru može stimulisati sagorevanje masti i duže zadržati osećaj sitosti. Takođe, ovas reguliše nivo insulina.

BloombergAdria.com

2. Avokado

Avokado je odličan izvor zdravih masti, poput masnih kiselina. Ove masti ne samo da podržavaju bitne ćelijske funkcije, već i ubrzavaju metabolizam i sagorevanje masti. Dodajte avokado u salate ili ga koristite kao osnovu za ukusni gvakamole sos.

3. Pileće meso

Proteini su neophodni za održavanje mišićne mase i stimulisanje metabolizma. Pileće meso, posebno belo, odličan je izvor proteina sa niskim sadržajem masti. Redovna konzumacija pilećeg mesa pomaže u izgradnji mišićne mase i, implicitno, sagorevanju masti.

4. Kinoa

Ugljeni hidrati su neophodni za obezbeđivanje energije, a izbor pravih je presudan. Kinoa, složeni ugljeni hidrat, postepeno oslobađa energiju i podržava metabolizam. Pored toga, kinoa sadrži kompletne proteine, što je čini odličnom opcijom za vegetarijance ili vegane.

BloombergAdria.com

5. Zeleno lisnato povrće

Spanać, zelena salata i drugo zeleno lisnato povrće bogati su esencijalnim hranljivim materijama i vlaknima. Ove namirnice imaju nizak kalorijski unos, ali su bogate supstancama koje podržavaju sagorevanje masti i smanjuju apetit. Tako možete konzumirati veliku količinu i postići svoj nivo sitosti.

6. Jabuke

Jabuke su ukusna užina puna vlakana, koja pomaže u kontroli apetita i održavanju telesne težine. Redovna konzumacija jabuka može pomoći u smanjenju ukupne potrošnje kalorija i podržati proces gubitka težine.

7. Đumbir

Đumbir ima antiinflamatorna svojstva i može stimulisati metabolizam, pomažući u sagorevanju masti. Možete dodati svež đumbir u čajeve ili hranu da biste imali koristi od njegovog blagotvornog dejstva na zdravlje.

(Sensa)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".