Izvor:Foto: Profimedia/Fejsbuk printskrin/Jenna Satterthwaite

Moja sestra imala je sahranu pre smrti, želela da se oprosti

Izvor: Nportal

31.08.2023.

08:46

HAJDI Satervajt SAD hjela je da ode sa ovog sveta glasno, veselo, u društvu najdražih ljudi. Znala je da umire i htela je zabavu, želela je da proslavi svoj život. Umrla je prošle godine u 34. godini od retke vrste raka koja se javlja kada su ćelije u koštanoj srži abnormalne, a koju su joj dijagnostifikovali 2018. godine.

Želja joj je bila ispunjena. Organizovana je zabava, nešto kao 'Hajdina sahrana još za života'.

- Želela je proslavu svog života s opširnim spiskom zvanica, svim članovima porodice i prijateljima. Opisala bih to kao uzvičnik na kraju rečenice. Pretpostavljam da je to bilo nešto kao zatvaranje njenog života, opraštanje - rekla je DŽena Satervajt, Hajdina starija sestra.

Zabava je, kaže, ličila na svadbu sa uvodnim govorom, plesom i keteringom. 

- Bila je to čarobna i bolom ispunjena proslava njenog života - dodala je DŽena.

Tokom zabave bolesna Hajdi se smejala, plesala, a zaplesala je i sa svojim suprugom na pesmu koja je svirala na njihovom venčanju.

- To je trenutak kad zastanete i priznate sami sebi koliko život može da bude lep, a mi to ne radimo često. Bilo je stvarno posebno okupiti se i zatvoriti tu rečenicu kao grupa i reći: 'Ovo je bio njen život, dobro ga je živela!' - zaključila je DŽena, a prenosi NJujork Post.

Na kraju zabave DŽena je na Fejsbuku zahvalila svima ovim rečima:

Sestra, rodbina i prijatelji napravili su sve kako bi se do poslednjeg daha osećala srećnom i voljenom.