Izvor:Foto: Profimedia

MUDRA I LUKAVA: 10 saveta žena koja zna šta hoće

Izvor: nportal

05.11.2023.

20:29

MUDRA ŽENA zna da uvek mora biti pomalo lukava. Takva žena će iz svake situacije da izađe dostojanstvena

Donosimo vam pravila mudre žene koja zna šta hoće od života i ljudi:

1. Uvek slušajte drugu osobu.

Problem savremene generacije je što su zaboravili da slušaju i čuju. A mi, duboko u duši, na podsvesnom nivou, verujemo da nas drugi ne čuju, i da nikoga ne zanima šta smo rekli. Posledica ovoga je podizanje glasa u pokušaju da se „nadvikne“ sagovornik. Ovo apsolutno nije tačno. Govori tiho, ali da te razumeju – ovo je najveća umetnost.

2. Pokažite poštovanje.

Muž treba da bude oslonac, zaštita i hranilac. Lukava i mudra žena uvek poštuje svog muža, pre svega jer zna da ga je sama izabrala. Poštujući njega, poštuje svoju odluku.

BloombergAdria.com

 

3. Znajte kada je potrebno da se popusti.

Snaga inteligentne žene nije da drži uzde, već da ih pusti. Verujte u svoje voljene da će uraditi onako kako treba da urade.

4. Češće se osmehujte.

Optimistićno raspoloženje i miran osmeh pokazuju samopouzdanje i uliva poverenje. Žena koja je uvek mirna, mudra i uravnotežena izaziva samo povećano divljenje okoline.

5. Svoje reči potkrepite delima.

Samouverena dama nikad neće kukati i žaliti se ljudima okolo. Zna kome i kako sme da kaže, zato za većinu ljudi ona je jedna jaka žena.

6. Hvalite muškarca češće sa razlogom ili bez njega.

Ukoliko hvalite partnera, pokazaćete mu podršku i poštovanje i on će se osećati zrelim. Vremenom će vam govoriti sve, jer zna da ćete ga podržati u odlukama.

Lukava žena ima taktiku: pre nego zamoli muža za nešto, pohvaliće ga.

BloombergAdria.com

 

7. Naučite da štedite.

Štednja je višestruko korisna i krajnje je vreme da je usavršite. Mudre žene znaju da uvek treba imati "novac za loše i dobre dane". Žena koja ima novčanu sigurnost, oseća se jačom.

8. Naučite da slušate u svakoj situaciji.

Slušajući druge dobijate moć nad njima. Slušajući druge shvatićete da vaši problemi nisu najveći, ali i da postoji rešenje i izlaz iz situacije.

9. Ne budite nametljive

Nikad se ne namećite drugim ljudima. Verujte da ste primećeni i da će, ukoliko im zatrebate, svi doći do vas - naći će put.

10. Nikada, ni pod kojim okolnostima, ne ponižavajte svog muža pred drugima.

Mudra, lukava žena će pokazati svojim prijateljima i bliskim poznanicima da ceni svog muža. U tim prilikama nikad ne može doći do javnog skandala između muža i žene. On će osetiti podršku i pružiće istom merom.

Stil

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".