Izvor:Foto: ATA images, Fejbuk printskrin

OLIVEROVA UDOVICA Svaki dan menjao žene, bila je jedna Jelena

Izvor: Nportal

05.07.2024.

16:11

UDOVICA preminulog Olivera Dragojevića, Vesna Dragojević, gostovala je u jednoj emisiji na Radio Dalmaciji i tom prilikom otkrila neke detalje iz njihovog zajedničkog života.

Otkrila je kako je Oliver bio ženskaroš koji je svakog dana menjao žene.

- Bila je jedna Jelena, ja je znam. On je svaki dan menjao te ženske. On s njom ispod ruke, a ide za mnom. A to je trajalo sigurno desetak dana. I jedan dan, sedi on u gradskoj kafani s ovim jednim redikulom, i kaže mi: ‘Šinjorina, vi ste meni nešto poznati!‘ A kažem ja njemu: ‘Znaš me, jer si mi iza leđa već deset dana - ispričala je Vesna.

Imali vezu na daljinu

Otkrila je i kako su vezu održavali na daljinu jer je Vesna živela tada u Dubrovniku, a on u Splitu. Kad su se odlučili da krenu u zajednički život, on nije imao novca, već ga je Vesna izdržavala. Takođe, ispričala je i kako je bila u odličnim odnosima s njegovom majkom.

BloombergAdria.com

 

- On je bio sponzoruša, ja sam ga izdržavala, moji roditelji su se zadužili da srede stan… Kad smo se venčali, nas jedanaest smo živeli u istom stanu osam godina! Ujutro bi svi pobegli, a ostale bi svekrva i ja. Ona je tada imala godina kao ja sada, no meni se činilo da je bila toliko stara. Imale smo odličan odnos, svi su se čudili tome - rekla je Vesna.

Oliver je preminuo u 71. godini nakon teške bolesti raka pluća 2018. godine. Bio je jedan od najpoznatijih pevača u bivšoj Jugoslaviji.

BloombergAdria.com

 

U martu je Jadrolinija odobrila predlog Hrvatske muzičke unije da se novi brod u njihovoj floti nazove po legendarnom Oliveru Dragojeviću, a dva meseca kasnije bila je prva službena plovidba na relaciji Split - Vela Luka - Split, odnosno kroz njegovo rodno mesto. Brod nosi naziv "Oliver", a njegov nećak Petar Dragojević već se ranije požalio na ime.

- Meni je samo krivo što se ne zove Oliver Dragojević, bilo je i to u ponudi. Između sebe smo u porodici komentarisali, a po meni bi puno ime i prezime bila bolja opcija. Ove generacije znaju ko je Oliver, ali nove će videti samo Oliver. Uporedimo s trajektom Petar Hektorović, nije samo Petar - rekao je Petar za Dalmatinski portal ranije.