Izvor:Foto: ATA images

BILA JE TEŠKA INFLACIJA: Kako je odrastala Ana Ivanović?

Izvor: Nportal

07.07.2024.

16:51

SRPSKA teniserka Ana Ivanović sagradila je zavidnu karijeru u svetu tenisa.

Ana je u srećnom braku sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnšagerom. Imaju tri sina, a teniserka uživa u zasluženoj penziji nakon stečenih miliona. Retko ko zna da je Ana po obrazovanju turistički tehničar. 

Sportsku karijeru je prekinula 2016. godine prekinula, ali je ljubav prema tenisu počela mnogo ranije. NJeni roditelji su je upisali na tenis sa samo pet godina. Iako je kasnije postala svetski poznata teniserka, Ana priznaje da je kao dete bila veoma stidljiva.

- Kao dete sam bila veoma stidljiva, nisam se osećala ugodno ni u vrtiću ni u školi. Bila sam štreber i niko nije hteo da se druži sa mnom. Kao tinejdžerka sam bila jako dosadna. Lude stvari nikada nisam radila i nisam išla na časove nepripremljena - rekla je Ana.

- Kada sam počela da igram tenis i da putujem, slabo sam razumela engleski, a otac je bio stalno sa mnom, jer je majka bila posvećena bratu Milošu. On je student ekonomije i bavi se porodičnim poslom. Jedno vreme otac je radio kao advokat, ali je prestao kada je počeo rat u mojoj zemlji - podelila je Ana.

Kao i većini dece, Anino detinjstvo je proteklo u inflaciji, a njen otac je bio rešen da se posveti njoj , dok je majka bila posvećena bratu Milošu: 

- Bila je teška inflacija, plata je gubila na vrednosti i odlučio je da se posveti samo meni i Milošu. Majka i brat su se baš žrtvovali za mene, putovali sa mnom po nekoliko meseci, Miloš je tada bio dete, trebalo je da bude bliže majci - prisetila se Ana.

Priča ove mlade žene je postala inspiraija mnogima. 

(Srbija danas)

#Ana Ivanović #VIP #tenisreka Ana Ivanović #obrazovanje Ana Ivanović #odrastanje Ana Ivanović #majka Ana Ivanović #brat Ana Ivanović #Bastijan Švajnštajger