Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Dok anđeli spavaju

"ISKUŠENJA, ŠTA DRUGO" Otac Predrag ponovo na meti pljačke

Izvor: Nportal

08.07.2024.

18:05

OTAC Predrag Popović, sveštenik koji je nedavno bio žrtva pljačke u svom stanu, ponovo se našao na udaru lopova, ovog puta na zasadu borovnica. U video snimku koji je objavio na svom Instagram profilu, Popović je opisao kako je lopov uspeo da preskoči visoku ogradu sa bodljikavom žicom i upadne u borovnjak, pokušavajući da provali u kućicu sa opremom.

Sveštenik je izrazio zaprepašćenje činjenicom da su pljačke postale učestale čak i usred dana, dok su radnici bili prisutni na njivi. Istakao je da su vikendice, kućice za navodnjavanje i pumpe za vodu postale meta lopova, te da je situacija postala nepodnošljiva.

Popović je istakao da se organizovao zajedno sa komšijama kako bi pronašli lopova.

Naglasio je da je neophodno organizovati komšijske patrole kako bi se zaštitila imovina i očuvala bezbednost u zajednici.

BloombergAdria.com

 

Uz izražavanje zahvalnosti što su na vreme otkrili pokušaj pljačke, sveštenik je istakao kako su deca i porodica ponovo prošli kroz traumatično iskustvo. Deca su se uplašila, a porodica se ponovo suočava sa emotivnim iskušenjima. Popović je naglasio da su odlučili da se sami organizuju i da nisu kontaktirali policiju, već su se oslonili na solidarnost i zajedničku akciju komšiluka.

- Posle obijanja i pljačkanja našeg crkvenog stana na redu je voćnjak. Ni sam ne znam zašto sam večeras otišao na plantažu posle bdenija, ali sam izgleda otišao u pravo vreme. Poslednjih nedelja svima pljačkaju vikendice, kućice za navodnjavanje i kradu pumpe za vodu itd. U sred dana dok ima radnika po njivama bez ikakvog stida i sakrivanja. Izgleda da ćemo morati da organizujemo komšijske patrole jer ovo nema smisla više. Jasne otiske prstiju koje su inspektori nasli u mom stanu još nisu dobili iz Smederevske laboratorije jer kažu da imaju puno posla. U međuvremenu su još mnogima obijeni stanovi, kuće i vikendice. A što je najgore što deca i porodica ponovo prolaze kroz ovo. Deca se plaše i stresiraju. Taman smo ih povratili posle prvog razbojništva kad ono opet. Bogu hvala pa smo naišli na vreme. Ujutru bih sve zatekao prazno. Ovaj put policiju nismo ni zvali. Sami smo se organizovali, ceo komšiluk. Iskušenja, šta drugo.. ali eto, Bog nas čuva... hvala mu - napisao je Popović na Instagramu.