Izvor:Foto: Tanjug/AP

"LAKUUU NOĆ" Nole usred noći ponovo pecnuo londonsku publiku

Izvor: Nportal

09.07.2024.

07:53

NAJBOLJI teniser svih vremena Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimldona pobedom nad Holgerom Runeom rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Pored rutinske pobede, ovaj meč je obeležilo i nesportsko ponašanje publike na Centralnom terenu u Londonu, koje je i sam Novak prokomentarisao nakon ubedljive pobede i prolaska u četvrtfinale turnira. 

- Veoma sam zadovljan. Mislim da je on bio daleko od svog najboljeg izdanja. Izgubio je prvih 12 poena, potom je morao da utroši vremena da bi se "vratio" u meč. Što se mene tiče, mislim da sam uradio sve što je trebalo na pravi način. Imao sam brejk loptu s kojom sam se susreo na kraju drugog seta, ali, veoma je ovo bilo solidno izdanje i zadovoljan sam što sam ovo završio posle tri seta - rekao je Nole.

Potom je upitan o "odnosu sa publikom", koja je vrlo bezobrazno vikala ("R)uuuu" u završnici drugog seta, i tokom trećeg, navodno bodreći tako Runea, a zapravo ometajući Novaka. Odgovorio je oponašajući zvuk koji su proizvodili ti navijači:

BloombergAdria.com

 

- Svim onima koji su imali poštovanje i koji su ostali večeras, imam od sveg srca samo veliko poštovanje. A za sve one koji su izabrali da ne poštuju igrače, u ovom slučaju mene, želim vam "gooood night" (na engleskom "lakuuuu noć"). "Gooood night! Good night!", veoma vam želim lakuuuu noć!

Nakon što je voditelj programa probao da situaciju vrati u očekivane okvire, rekavši "Nadam se da su samo komentarisali Runea, a da nisu bili nepristojni prema tebi", Nole je odmahnuo glavom.

- Ne, ne prihvatam to. Bilo je to nepoštovanje! Ja znam da su oni bodrili Runea, ali to je izgovor da viču meni "buuu". Na ATP turneji sam 20 godina, znam sve trikove, znam kako se ljudi ponašaju. Ja sam fokusiran na one koji su došli da gledaju tenis, koji poštuju igrače, i koji vole tenis. Verujte, igrao sam u mnogo neprijateljskijoj atmosferi, ne možete da doprete do mene! - ućutkao je Novak bahate Engleze.

Ipak, izgleda da se najbolji svih vremena ovaj put baš naljutio te je oko dva sata posle ponoći objavio fotografiju na kojoj proklizava po vimbldonskoj travi. Ono što je posebno zanimljivo jeste poruka kojom je nepristojnoj londonskoj publici poručio da odlazi u četvrtfinale. 

- Klizim u četvrtfinale. Goooooooooooood night! - napisao je ponovo Novak Đoković u opisu fotografije.