Izvor:Foto: Profimedia / Ata / Printskrin Instagram ema.bregovic

"OD TAD NE PRILAZIM": Bregina ćerka umalo ostala bez RUKE

Izvor: Nportal

10.07.2024.

19:27

"Danas ne radim sama, okružena sam stručnim ljudima. Puno toga imam još da naučim, a na strug za sada gledam izdaleka"

Goran Bregović sa suprugom DŽenanom ima tri ćerke – Emu, Lulu i Unu. Iako su od oca muzičara i majke manekenke nasledile brojne talente, nijedna nije pokazala želju da nastavi njihov profesionalni put.

Ipak, umetnost im je u genima.

BloombergAdria.com

 

Najstarija naslednica, Ema Bregović, rođena je u Parizu 1994. godine. Rodni grad joj je podjednako važan kao i Beograd.

- Za mene je život na dve adrese neophodna stimulacija. Kada ostanem predugo na jednom mestu, mozak mi se usporava i teže nalazim inspiraciju. Osećam veliku slobodu u tome što nigde ne puštam koren, kao slobodni atom – rekla je Ema u jednom intervjuu za Hello!.

Naslednica jedne od najvećih zvezda sa ovih prostora završila je muzičku i baletsku školu, svira klavir, ali nije ni pomišljala da krene tim putem.

- Roditelji su me uvek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam želela za njih nije bilo iznenađujuće – iskrena je.

Iako je okrenuta savremenoj umetnosti, želja joj je da sačuva od zaborava i neke stare veštine. Stičući nova znanja i iskustva Ema je posećivala radionice mašinbravara i odlično se snalazi sa alatom potrebnim za tu struku.

Ipak, bilo je i neprijatnih situacija.

- Dok sam studirala na Školi lepih umetnosti doživela sam vrlo dramatičnu nezgodu kada mi je strug povukao rukav. Malo je falilo da izgubim ruku. Danas ne radim sama, okružena sam stručnim ljudima. Puno toga imam još da naučim, a na strug za sada gledam izdaleka - priznala je svojevremeno Ema Bregović.

kurir.rs/story