LETNJA SARMA SA REBRIMA: Ukus koji se pamti!
11.07.2024.
12:20
SARMA je tradicionalno jelo koje ne zna za godišnje doba, jede se za vreme praznika u v ećini slučajeva ali i svakodnevno.
Ukus sarme je ukus koji se ne zaboravlja. Iako su letnji dani, predlažemo recept za letnju sarmu:
Potrebni sastojci:
Priprema:
Na samom početku je potrebno odvojiti listove, pa prokuvati u slanoj vodi na kratko. Potom, odvojte meso od rebara i sitno iseckajte,
Kupus odvojte na listove, pa kratko prokuvajte u slanoj vodi. Odvojte dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Sarmu uvijate tako što stavite kašiku fila na ivicu kupusa i formirate sarmu. Dno veće šerpe podmažite uljem. pa poređajte listove kupusa. U praznine između stavite kosti od rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte sarmu poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Kada se sarma skuva, dodajte mlevenu papriku.