Izvor:Foto: Profimedia, Shutterstock

HOLIVUD SE OKRENUO PROTIV BAJDENA: Uskraćuju mu donacije

Izvor: Tanjug

12.07.2024.

22:47

Još nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD DŽou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu predsedničkog kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova u javnim nastupima.

Holivudski glumci su neki od najvećih donatora demokrata, a nakon što su glumci DŽordž Kluni i Majkl Daglas nedavno pozvali na zamenu kandidata, to su učinili i scenaristi Ajalet Voldman i Dejmon Lindelof.

''Uvek sam donirala više nego što mogu da priuštim. Ali sada sam prvi put odlučila da prestanem da doniram da ukažem na svoju apsolutnu paniku'' poručila je Voldman.

Lindelof je u kolumni objavljenoj početkom jula pozvao demokrate da u potpunosti prestanu da doniraju sredstva Demokratskoj partiji dok Bajden ne bude zamenjen, prenosi BBC.

Prethodno, na promenu demokratskog kandidata su pozvali i naslednica Diznija, Ebigejl Dizni, glumci DŽon Kjuzak i Rob Rajner, kao i pisac Stiven King.

Mediji su kao potencijalne zamene naveli potpredsednicu Kamalu Haris, bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton i guvernera Kalifornije Gavina NJusoma.

Uprkos tome, predsednik Bajden je tokom govora u četvrtak ponovio da nema nameru da odustane od trke za drugi mandat u Beloj kući.