Izvor:Foto: Profimedia

Šta je Tramp rekao agentu odmah nakon neuspelog atentata

Izvor: Nportal

14.07.2024.

16:08

BIVŠI predsednik SAD, i aktuelni kandidat za predsednika, Donald Tramp, nekoliko minuta pošto je 20-godišnji napadač pucao na njega tokom mitinga u Pensilvaniji, rekao je agentu Tajne službe koji ga je pozvao da krene sa govornice, "Čekajte da uzmem cipele", a pred odlazak sa mesta napada tri puta uzviknuo je "Borba", prenosi Si En En.

Nekoliko trenutaka pošto je pogođen u subotu na mitingu u Batleru, Tramp je okrvavljenog uha i obraza napustio binu, opkoljen agentima, a audio snimci ukazuju na haotičnost scene neposredno nakon neuspelog atentata.

Tramp je govorio u trenutku kada su odjeknuli pucnji, a potom se uhvatio za uvo i čučnuo, pri čemu ga je obezbeđenje opkolilo.

"Sagnite se, sagnite se, sagnite se", rekao je jedan agent, posle čega se čuo još jedan pucanj i ženski vrisak. Čuli su se i glasovi više agenata tajne službe, jedan koji kaže "ustanite" i drugi koji govori "stepenice su spremne".

Nakon što je čuo da je napadač oboren, Tramp i agenti su ustali, a Si En En navodi, na osnovu audio snimka, šta su zatim republikanski predsednički kandidat i agenti Tajne službe govorili.

BloombergAdria.com

 

"Čekajte da uzmem cipele, čekajte da uzmem cipele", rekao je Tramp, za čim je agent rekao: "Imam Vas gospodine, imam Vas gospodine".

Pošto je Tramp ponovo tražio da uzme obuću, drugi agent je rekao "Čekajte, glava Vam je krvava".

"Moramo da se premestimo...", rekao je zatim agent, a Tramp je na to ponovo rekao :"Pustite me da uzmem cipele".

Žena agent je zatim rekla OK i još nešto, a Tramp je ponovio:"Čekajte, čekajte, čekajte", preneo je Si En En.

Tramp je stisnute i uzdignute pesnice ka publici tri put izgovorio "Borba", naišavši na povike odobravanja prisutnih.

Tramp i tim Tajne službe su na kraju otišli sa podijuma ka vozilima, dok je publika uzvikivala "SAD, SAD, SAD".