Izvor:Foto: Zoran Jovanović Mačak, ATA images/M.M.

DVA FAKSA, NA POSLU IZDRŽAO DAN Šta je Goran radio pre glume

Izvor: Nportal

18.07.2024.

12:08

GORAN Bogdan glumačku karijeru je započeo još u tinejdžerskom periodu. On je kasnije upisao dva fakulteta i opredelio se za drugu profesiju, ali se na kraju vratio prvobitnom pozivu.

Iako se u tinejdžerskom periodu amaterski bavio glumom, ali i svirao gitaru u rok bendu Luni Meugim, po završetku srednje škole ipak je upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu. Uporedo s ekonomijom, studirao je na Saobraćajnom fakultetu u hrvatskoj prestonici.

BloombergAdria.com

Delovalo je kao da se zauvek rastao sa glumom, ali je ljubav prema njoj presudila, pa je nakon sticanja diplome na Ekonomskom, napustio Saobraćajni fakultet i 2005. godine upisao Akademiju dramskih umetnosti.

Sve se desilo u trenutku kada je primljen na posao kao ekonomista u Ministarstvu finansija. Tu je proveo jedan radni dan, kada je saznao da je primljen na akademiju. Diplomu glumca stekao je 2012. godine.

Premda ga pozorišna publika poznaje iz brojnih predstava u kojima je igrao, šira javnost ga je upoznala tek 2005. godine kao advokata Čuljka u seriji “Zabranjena ljubav”. Usledile su TV serije “Obični ljudi”, “Cimer fraj” , “Luda kuća” , “Ponos Ratkajevih”, “Stipe u gostima” i druge.

BloombergAdria.com

Uporedo sa bogatom pozorišnom i televizijskom karijerom , gradio je jednako uspešno karijeru na filmu. Od 2007. do 2020. godine odigrao je više od dvadeset filmskih uloga, među kojima je najupečatljivija uloga Ante Keve u filmu “Sonja i bik”.

Tumačio je Jurija Gurku u popularnoj američkoj TV seriji “Fargo”, Mišu Halenka u seriji “Ransom” , Antonia u švedskoj komediji “All Inlusive”. Regionalnu popularnost je stekao ulogom Mustafe Golubića u seriji “Senke nad Balkanom”, i Nikole u filmu “Otac”.

BloombergAdria.com

Poznati glumac već nekoliko godina uživa u skladnoj vezi sa koleginicom Jovanom Stojiljković, koju je upoznao na snimanju serije "Senke nad Balkanom", a par je nedavno obelodanio da čeka prvo dete.