Izvor:Foto: ATA images / Printskrin Jujtub vesna zmijanac / Mario Sekulic

"Ćenta je zbog Vesne poslao 10 momaka s utokama"

Izvor: Nporal

18.07.2024.

16:31

"TAJ DELIJA je pobegao odmah posle poziva jer je znao šta sledi"

Rade Lacković otkrio je da je do incidenta došao kada je kafanu pozvao Rade Ćaldović Ćenta koji je tražio Vesnu Zmijanac.

- Bilo je, sećam se da sam jedne noći pevao u nekoj velikoj kafani koja ima 300-400 mesta, a gore ima restoran i šank. Te noći je pevala Vesna Zmijanac, tada nije bilo mobilnih telefona, pa je Rade Ćenta zvao na broj od kafane, trebala mu je Vesna, šanker je spustio slušalicu na šank i rekao konobaru da ode po Vesnu, međutim u međuvremenu je neki gost koji je sedeo na šanku uzeo slušalicu i svašta napračio Radetu, a on je tada bio u Ofenbahu, te godine mu je bilo ograničeno kretanje. Posle 10 minuta je došlo 10 momaka sa utokama, svi su bili na nogama, ko je zvao, ono ovo, a taj delija je pobegao odmah posle poziva jer je znao šta sledi - rekao je pevač.

Nije bio ocu na sahrani

Inače, Rade je jednom prilikom priznao da je morao da donese tešku odluku 1989. godine kada je počeo karijeru, tek što je otišao u Nemačku saznao je da mu je otac preminuo.

- Znali smo da ima kancer pluća, doktor je rekao da nema leka. Kad sam dobio poziv da idem u Nemačku, pitao sam ga šta da radim, on mi je rekao ‘sine, idi neka te sreća prati. Meni ne možeš pomoći, gledaj svoj život, možda će ti to promeniti budućnost, a od mene ti ništa ne vredi, neka te Bog čuva’. Posle deset dana mi je stigla informacija da mi je otac preminuo, to je bila nedelja rano ujutru - rekao je on tada i dodao:

- Nisam pevao to veče i razmišljao sam da li da idem kući - ako odem kući, tamo ću da ostanem minimum mesec dana, a za to vreme će doći neko i zauzeće mi mesto. Odlučio sam da ostanem tamo, nisam prisustvovao sahrani, ali nisam osećao grižu savesti, osećam sam kao da je uz mene… Ja sam svojoj deci rekao, kao kada je Tito pisao testament ‘ako ikada umrem’, tako sam i ja deci rekao ‘bez trubača ne počinjite ništa.

(Blic)