Izvor:Foto: M. Anđela

Čuvena beogradska zgrada na listi NAJRUŽNIJIH u Evorpi

Izvor: Nportal

31.07.2024.

14:17

NA LISTI najružnijih zgrada u Evropi, koja je osvanula na jednom TikTok kanalu, našla se i Geneks kula u Beogradu. Popularni profil pod nazivom "Googleearthclip" dao je visoku drugu poziciju zgradi koja se smatra jednim od simbola Beograda.

Na petoj poziciji liste "Najružnije zgrade u Evropi“ našao se Toranj Velaska u Milanu. "Zamišljeno je da liči na srednjevekovni toranj, zbog srednjevekovne istorije grada, ali nešto je pošlo po zlu", kaže autor videa.

Na 4. mestu mestu našao se Televizijski toranj Žižkov u Pragu. "Neprijatan prizor duž panorame grada“, dodao je.

Treća pozicija pripala je W zgradi u Edinburgu. "Ovo je jedan od najskupljih hotela u gradu, a izgleda kako emotikon izmeta“.

BloombergAdria.com

 

I dolazimo do drugog mesta na kom se našla Geneks kula, jedan od najprepoznatljivijih simbola Beograda. "Projektovana je kao dobrodošlica u grad, ali mislim da nije baš ispalo uspešno", komentariše autor videa.

Beograđani su burno reagovali na pominjanje Geneks kule u lošem kontekstu i odmah predložili par primera koji mnogo više zaslužuju mesto na ovoj listi.

Na prvom mestu ove nezavidne liste našla se Zgrada Slovačkog radija u Bratislavi. "Zamišljeno je da izgleda kao obrnuta piramida, čak ima i male piramide unutra koje služe kao studija za snimanje", istakao je autor, zaključivši svoju listu najružnijih zgrada Evrope, prenosi Espreso.