Izvor:Foto: Profimedia

Htela trku sa dečkom, oplela po savezu - poslata kući sa OI

Izvor: Nportal

07.08.2024.

19:41

NEMAČKA olimpijka Luna Bulman poslata je kući nakon što je javno izrazila nezadovoljstvo nakon što joj nije dozvoljeno da učestvuje u štafeti sa svojim dečkom. Sve je počelo kada je Nemački atletski savez odlučio da iz mešovite štafete ispusti Bulman, svog drugog najbržeg trkača na 400 metara, prenosi UNILAD.

NJen dečko Žan-Pol Bredo je obavešten da će se takmičiti u trci bez nje, a par je bio besan zbog odluke da zameni Bulmanovu nešto sporijom trkačicom na istoj udaljenosti, Alisom Šmit.

LJuta zbog odluke što je izopštena iz trke, objavila je na Instagramu: „Da, na papiru sam druga najbrža trkačica na 400 metara. I ne, nisam nominovana za mešovitu štafetu".

NJen dečko Bredo stao je u njenu odbranu i oglasio se na društvenim mrežama nakon trke, gde je nemački mešovit tim završio sedmi u prvoj trci, prenosi Indeks.

- Nije sve išlo savršeno pre trke. Zato nisam imao energije. Donete su neke odluke sa kojima se nisu svi slagali. Nemački atletski savez je jasno rekao da najbrža četvorka treba da trči. Na kraju je doneta drugačija odluka - rekao je on.

Za kaznu, Luna je izbačena iz ženske štafete, što neki smatraju prilično oštrom odlukom za sportistkinju koja je za takmičenje trenirala tri godine. Nemački atletski savez je istakao da Luna nije timski igrač zbog načina na koji se ponašala u ovoj situaciji.

- Sastav tima je napravljen u cilju uspešne mešovite štafete. Odluku je trenerski tim doneo jednoglasno i to je obrazloženo sportistima - saopšteno je iz Saveza.

- Žan-Pol Bredo se izvinio i takmičiće se na pojedinačnoj trci na 400 metara - dodali su.

#Alisa Šmit #atletičarka Alisa Šmit #atletika vesti #atletika #Olimpijske igre vesti #Olimpijske igre Pariz 2024 vesti #Olimpijske igre u Parizu 2024 #Olimpijske igre Pariz 2024 #Olimpijske igre 2024. #Olimpijske igre Pariz #Olimpijske igre u Parizu #Olimpijske igre