Šmit je deo nemačke štafete 4x400 metara koja je u maju ostvarila olimpijsku normu i obezbedila učešće na Igrama.

Izuzetno je popularna na društvenoj mreži Instagram, gde je prati više od 5.000.000 ljudi.

Nema dileme da će taj broj dodatno skočiti posle Olimpijskih igara i statusa najseksipilnije sportistkinje u Parizu. 

Pogledajte kako izgleda atraktivna nemačka atletičarka:

Alisa Šmit biografija

Alisa Šmit je nemačka atletičarka, bronzana sa Evropskog prvenstva 2019. u štafeti 4x400 metara.

Iako nije imala velikih uspeha na sportskim borilištima, Alisa Šmit je zahvaljujući lepoti i gracioznoj pojavi stekla ogromnu popularnost. Na primer, snimak jedne Alisine trke na 400 metara na nemačkom prvenstvu prikupio je više od 2.000.000 pregleda na Jutjubu. Iako je završila kao druga.

Slično je i sa Instagramom. Na toj društvenoj mreži lepu Nemicu prati više od 5,1 miliona ljudi, što je za 3 miliona više nego pre dve godine.

Danas Alisa ima 25 godina i jedna je od najpopularnijih sportistkinja na svetu. Magazin "Forbes" uvrstio ju je među 30 najuticajnijih osoba mlađih od 30 godina na svetu.

Interesantno, ona je došla u žižu svetske javnosti kada je izazvala Erlinga Halanda, fudbalera Mančester sitija.

Atraktivna Nemica uputila je tada otvorenu ponudu Norvežaninu, tačnije izazvala ga je na trku, tvrdeći da bi mogla da ga pobedi.

Haland važi za izrazito brzog fudbalera, a njegova eksplozivna moć i snaga pomogle su mu da postigne 63 gola u 66 utakmica u dresu "građana".

Erlingova najveća izmerena brzina iznosi 36,2 km/h. Ipak, Alisa Šmit smatra da bi bez problema pobedila Erlinga Halanda u svojoj omiljenoj disciplini - 400 metara. NJeno najbolje vreme na ovoj deonici iznosi nešto ispod 55 sekundi.

Foto: Profimedia

 

Ideja da se takmiči sa Halandom, sekspeilnoj Nemici sinula je kada je  na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti održanom prošlog leta, odgovarala na pitanja novinara.

Norveški dnevni list "Dagbladet" pitao je da li Alisa može da pobedi njihovu omiljenu zvezdu u trčanju. Plavuša je razmišljala nekoliko trenutaka, a onda odgovorila:

- Hm, ne znam – možda. Mislim, da na 400 metara, da. Na 200 metara bi bilo teže. Bilo bi mi drago da se trka održi.

Na pitanje kada bi trka mogla da se održi, odgovorila je Alisa:

- Ne znam, moram njega da pitam. Ali ja sam uvek spremna.

Zanimljivo, Alisi Šmit nije strano da na atletsku stazu izađe sa poznatim fudbalerima. Godine 2019. održala je otvoreni trening sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda, a na megdan u trci na 400 metara izašao joj je kapiten Mats Humels. Posle duela koji možete videti u videu je izjavila:

- Zaista sam ga potcenila.

 

BONUS VIDEO: