Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Hrvatska Diskografija/Slavica Mustapić

VIJORE SE ZASTAVE U IMOTSKOM: Sramota organizatora "Oluje"

Izvor: Nportal

08.08.2024.

13:31

PRE nekoliko dana, tačnije, 4. avgusta je obeleženo 29. godina od hrvatske ratne akcije "Oluja" koja je za cilj imala čišćenje Srba sa Hrvatske teritorije.

Pre nego što su nastupili Marko Perkovića Tompson, Mate Buljić i Dražen Zečić, u Imotskom su održane pripreme Na pripremama su paljene baklje i vijorile su se zastave HOS- a sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", kao i izvođenje ustaške pesme.

U nekom od okolnih kafića mogla se čuti pesma "Evo zore, evo dana", poznata i kao  "Jure i Boban", koju su prisutni na trgu pesmama dočekali, a za koju takođe kažu da je iz vremena kada su ustaše klale i pravile haos, pišu tamošnji mediji.

Zoran Milovanović je osudio ovakvo ponašanje, a sada su se oglasili i iz menadžmenta Marka Perkovića Tompsona: 

- Dragi prijatelji, želimo se osvrnuti na izjave Zorana Milanovića i pučke tužiteljke Tene Šimonović Einvalter u vezi sa nastupom Marka Perkovića Tompsona u Imotskom, kao i na medije koji pokušavaju da od svakog njegovog nastupa naprave kontroverzu - navodi se i dodaje:

- Na kraju, želimo da naglasimo da nećemo prestati da širimo ljubav prema svojoj domovini, da nećemo prestati da veličamo naša obeležja i pokliče iz Domovinskog rata, kojima su branitelji dali svoje živote boreći se za slobodu od jugokomunističkog terora. Uvek ćemo ih slaviti i na koncertima, sportskim događanjima i svim drugim prilikama - stoji u skandaloznom saopštenju koje očigledno veliča ustaške pokliče.

- Dragi prijatelji, na kraju im želimo poručiti kako nećemo prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, nećemo prestati veličati naša obiležja i pokliče iz Domovinskog rata s kojima su branitelji prolili svoju krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora. Veličačemo ćemo ih uvek i svugde i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima - izdali su oni skandalozno saopštenje.

(Index.hr)