Izvor:Foto: Profimedia, Instagram printskrin/__perisickaa__

Ko je Aleksandra Perišić koja je donela 4. medalju na OI?

Izvor: Nportal

10.08.2024.

08:53

ALEKSANDRA Perišić je u olimpijskom turniru u tekvondou u kategoriji do 67 kilograma osvojila srebrnu medalju za Srbiju.

Perišić se u finalu borila protiv Mađarice Vivijane Marton, koja je slavila sa 2:0.

BloombergAdria.com

Aleksandra je rođena u Beogradu 2. jula 2002. godine. Članica je Tekvondo kluba "Azija" iz Beograda, koji postoji skoro 30 godina.

- Nadamo se najboljem, spremne smo. Ulagale smo toliko godina u ovo, ne samo u toku pripremnog perioda, daćemo sve od sebe i videćemo ishod u Parizu - rekla je uoči puta u Pariz.

NJen trener u Parizu, kao i u klubu je Petra Butala Kovačić. U klubu joj je trener i Predrag Kovačić, osnivač i vlasnik, i sam vrhunski takmičar svojevremeno.

Aleksandra Perišić je do Pariza osvojila dve medalje na velikim takmičenjima za Srbiju. Bila je treća na Evropskom prvenstvu 2022. godine, a potom i srebrna na Svetskom prvenstvu.

U izboru Sportskog saveza Beograda prošle godine je izabrana za najbolju sportistkinju glavnog grada.

Na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić je kao svoju junakinju navela Milicu Mandić, legendarnu srpsku reprezentatitivku u tekvondou i dvostruku olimpijsku šampionku.

Perišić studira Sportski menadžment na Univerzitetu "Nikola Tesla" u Beogradu.

#Aleksandra Perišić #sportiskinja Aleksandra Perišić #tekvondo Srbija #tekvondo #Olimpijske igre Pariz 2024 #tajm aut #sport