Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Online Auto Parts, Profimedia

SIGURNO NISTE ZNALI: Kako zaustaviti auto kad kočnice otkažu

Izvor: Nportal

12.08.2024.

14:14

STRUČNJAKINJA za vožnju, koja ima TikTok profil pod imenom master_driver666, pokazala je kako zaustaviti automobil kad kočnice zakažu.

NJen video uskoro je postao viralan, a počinje tako što ona pokušava da izvuče komadić plastike iz poluge menjača, dok je muški glas nagovara da prestane.

- To je zapravo poklopac, izvadite ga i onda stavite ključ u tu rupu. Pogledajte! Sada mogu da ga ubacim u brzinu bez kočenja. Tako da ne morate da zovete šlep službu - otkrila je stručnjakinja.

Muškarac u videu ostao je oduševljen trikom te je otkrio da je uštedio 800 dolara.

- Postoji mnogo više opcija za hitne slučajeve na vašem automobilu! Neke od njih štede novac. Neke spašavaju živote! - rekla je stručnjakinja.

Kako zaustaviti vozilo kad kočnice ne rade

- Za početak, ako vozite i kočnice ne rade, ostanite mirni! Samo povucite elektronsku ručnu kočnicu i držite je čvrsto. Ovako! Sigurno ćete se zaustaviti. Sledeće, ako motor radi, ali vaš automobil neće da mrdne kad okrenete ključ, rešenje je vrlo jednostavno - rekla je.

Stručnjakinja je potom otkrila da će se vozilo pokrenuti ako uzmete ključ za točkove iz prtljažnika i nekoliko puta njime lagano udarite po rezervoaru za gorivo sa donje strane.

Stručnjakinja je zatim na kontrolnoj ploči pokazala da se upalio simbol motora. - Ne brinite! Proverite da li je poklopac na rezervoaru za gorivo dobro zatvoren - rekla je. Poklopac je dobro zatvorila i otkrila da bi lampica trebalo da prestane da svetli.

NJeni pratioci ostali su oduševljeni te su joj se zahvalili. "Jako pametno!", "Uštedeo sam novac", "Hvala vam puno", komentarisali su.