Izvor:Foto: N. Fifić/Profimedia

OSTAVILA MUŽA POSLE SVADBE "NJegova porodica je nepodnošljiva"

Izvor: Nportal

16.08.2024.

22:13

JEDNA ŽENA podelila je svoju priču na društvenoj mreži Redit i tražila korisnike da joj pomognu kako da reši situaciju sa porodicom svog muža.

Objasnila je kako je bila sa partnerom gotovo osam godina, a onda ju je zaprosio - i ona je pristala, prenosi Miror. Ali njihova veza počela je da propada tokom planiranja venčanja jer su se njegovi roditelji previše mešali i počeli da donose odluke o njihovom velikom danu.

Na Reditu je napisala: "Dolazim iz drugačijeg okruženja i izdržala sam vezu na daljinu pre nego što sam se preselila u njegovu zemlju. Način na koji smo vaspitani i porodična dinamika su nam potpuno suprotni, s tim da je on vrlo blizak sa svojom porodicom, što je za mene bilo izazov uprkos tome što sam s vremenom izgradila vezu sa njima. Imali smo borbe, posebno sa postavljanjem granica, ali stvari su se poboljšale."

Međutim, mladenci su se žestoko posvađali na svoju svadbenu noć, što je dovelo do toga da ga je ona napustila. Rekla je: "Problemi su počeli kad smo se verili, što je dovelo do nesuglasica oko planova za venčanje. Želela sam malo, intimno venčanje na nekoj udaljenoj lokaciji, ali njegova porodica je potpuno odbacila tu ideju, što je dovelo do venčanja bliže njegovom gradu. Uprkos mojim naporima da uključim svoju kulturu i identitet, jednogodišnje planiranje venčanja bilo je stresno, dodatno otežano izazovima i promenama u zadnji čas koje je napravila njegova porodica zanemarujući moje želje.”

BloombergAdria.com

 

"Na dan venčanja, dalje promene od strane njegove porodice - hrpa malih stvari poput promene cveća koje sam mesecima tražila, moji ručno izrađeni ukrasi su bačeni na stranu i sklonjeni, drugačije šeme boja i nedostatak podrške mog partnera doveli su do sloma. Svadbena noć završila se tako da sam se osećala zapostavljenom i odlučila sam da provedem vreme daleko od svog novog supruga. Više nisam mogla da izdržim. Trebalo mi je više vremena i prostora i ostala sam kod prijatelja sledećih dana."

Sada njegova porodica želi da razgovarati sa njima. "Nakon što sam otišla posle venčanja i nisam razgovarala sa porodicom svog supruga mesecima, moj partner i ja radili smo na našim problemima kroz savetovanje. Posle povratka, njegova porodica želi da razgovara o mom ponašanju i nedostatku zahvalnosti", rekla je.

BloombergAdria.com

 

"Rastrgana sam između izvinjenja zbog toga što sam ostavila njega i njegovu porodicu da se sami bave posledicama venčanja i želje da se osvrnem na to što sam bila zapostavljena bez izazivanja odbrambenih reakcija. Potražila sam savetovanje i rečeno mi je da se prvo izvinim. Međutim, mislim da je to neiskreno. Želim da preuzmem odgovornost za svoje postupke i popravim stvari jer je to izuzetno važno mom mužu, ali ne znam kako konstruktivno da kažem da ne mogu da se vratim na to da sam stalno zapostavljena."

Komentarišući njenu objavu, jedan korisnik je rekao: "Vreme je da tvoj suprug stane uz tebe. Ovo nije nešto sa čime bi ti trebalo da se nosiš. On to treba da zaustavi i postavi granice svojoj porodici jer ti nećeš moći da poštuješ njega, a brak bi mogao da propadne. Molim te, reci mu da se pobrine za porodicu i javi ti kad stvari postanu civilizovane." Drugi korisnik je dodao: "Umesto da se izvinjavaš, trebalo bi da se jednostavno držiš podalje od njih. S obzirom na to da je tvoj suprug učesnik u ovoj katastrofi, on bi trebalo da odluči je li spreman da nikada više nema svoju porodicu oko sebe ili ne. Ako nije, onda ne možete da ostanete zajedno."Još jedan korisnik je izneo svoje mišljenje: "Žao mi je, ali mislim da taj razgovor uopšte nije dobra ideja. Znam da želiš da se sukob reši, ali to mora da uključuje priznanje sa njihove strane da je način na koji su te tretirali bio neprihvatljiv, zajedno s iskrenim izvinjenjem, a prema onome što si opisala, to se neće dogoditi. Da su spremni da priznaju svoj doprinos ovom sukobu, ne bi tražili da se vidite kako bi raspravljali o - tvom ponašanju."