Izvor:Foto: Tanjug/AP

JAVNOST SE POBUNILA: Delonova zadnja želja neće biti ispunjena

Izvor: Nportal

21.08.2024.

10:54

Proslavljeni francuski glumac, Alen Delon, preminuo je u nedelju u 89. godini, a jedna od njegovih poslednjih želja bila je da ga sahrane sa njegovim omiljenim psom.

Naime, slavni glumac veoma je bio vezan za svog belgijskog ovčara Luba, koji je ušao u 10. godinu, što se smatra poznim godinama za pse.

Iz tog razloga, Alen je tražio od svoje porodice da ga, odmah po njegovoj smrti, uspavaju i sahrane zajedno sa njim.

Međutim, kada se pročulo za njegovu želju, aktivisti za prava životinja organizovali su bučan protest zbog čega je porodica Delon odlučila da se ogluši o Alenovu poslednju želju i ostavi psa u životu, javlja britanski Gardijan.

Aktivisti su se, čak, ponudili da pronađu novi dom za Delonovog psa, ukoliko porodica više nije voljna da brine o njemu, međutim porodica se tome usprotivila i odlučila da će negovati psa do kraja njegovog života.

BloombergAdria.com

 

Upravo sam razgovarao sa Anuškom Delon (ćerkom) i ona mi je rekla da neće to uraditi, da je Lubo deo porodice i da će biti zadržan. Pas neće biti uspavan - rekao je portparol fondacije Brižit Bardo.

Delon je ranije govorio da psa Luba voli kao svoje dete te da će zamoliti veterinara da ga uspava kako ne bi patio. 

Imao sam 50 pasa u životu, ali imam poseban odnos sa ovim. Nedostajem mu kada nisam tu. On je pas mog života - rekao je Delon za Paris Match 2018. godine i dodao:

- Ako umrem pre njega, zamoliću veterinara da nas sahrane zajedno. Radije bih uradio to nego znao da će dozvoliti da umre na mom grobu sa toliko patnje.